Milyen színekkel nyomtassak, hogy ne száradjon be a a ciánkék, magenta és fekete?
Ezt kifejtenéd 2-es ?
Mitől nem szárad be ?
Lehet, hogy igaza van a 2-esnek.
Általában fekete/fehérben nyomtatok, nagyon ritkán állítom át színesre -van, hogy 2-3 havonta-, ezzel együtt még sose száradt be a színes patron. Nem is tudom mikor cseréltem utóljára.
Én nem vitatom, hogy igaza, van, csak nem értem, hogy miért ne száradna be ?
A fizikája érdekelne a dolognak.
Egyetértek a #2-essel.
Nem szabad áramtalanítani, nagyobb az esélye, hogy nem szárad be. Régen nem egy nyomtatót dobtam ki amiatt, hogy mindig áramtalanítottam. Utána folyamatosan áram alatt volt és sokkal jobban bírta. Ettől függetlenül még egy tesztoldal nyomtatást is meg lehet ejteni. Biztos , ami biztos. A másik, hogy igaz drágább, de HP nyomtatókat használtam, amiben a patron tartalmazta a fejet, ellenben a Canon, Epson, stb, ahol, ha a fej beszáradt, akkor annyiba került, mint egy új nyomtató.
Hogy nem szárad be, az talán túlzás, legalábbis nekem nem váltak be régen a tintások, hiába tartottam be a kezelési utasítást, hogy legyen áram alatt. Később meg lézerre váltottam, így újabb típusokról nincs tapasztalatom.
Nyugalmi helyzetben valószínűleg csepegtet néha tintát a fej alatt elhelyezkedő részbe, amit elvezet egy nedvszívó anyag, már amelyikben van. Ehhez szükséges, hogy áram alatt legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!