Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen nyomtatót vegyek?

Milyen nyomtatót vegyek?

Figyelt kérdés
Nem kimondott típus érdekel, hanem hogy milyen fajtát vegyek? Elég sokat nyomtatnék. Színeset főleg. Néha szöveget. Posztereket is szeretnék nyomtatni (vagy sima papírra vagy arra a "fényesre"). Olyan kéne ami magas felbontásban tud nyomtatni. Milyen nyomtató fajták vannak és melyik ezekre a legjobb?

2019. dec. 23. 21:52
 1/4 A kérdező kommentje:

Én őt néztem ki: [link]

Hány oldalt lehet nyomtatni egy csomag patronnal?

2019. dec. 23. 22:03
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Fényesre, fotó minőségben a tintasugaras tud szépen nyomtatni, viszont abba gyakran kell cserélni a festékpatront. A lézer nem olyan szépen nyomtat inkább ábrák, grafikonok nyomtatására való, a fényes papírt nem is szereti, de nagyobb festékpatron van benne, több ezer oldalra elég és ezért összességében olcsóbbra jön ki egy színes oldal kinyomtatása, mint tintasugarassal.
2019. dec. 23. 22:04
 3/4 Ypszilon1980 ***** válasza:

Amit a #2-es írt, az igaz, érdemes ezen elgondolkodni.

Viszont a baj az, hogy lézerbe a toner sokkal drágább, legalábbis egyszeri kiadásként.

Kérdés, hogy mennyi a pénzed rá.

Én ezt a nyomtatót nem venném meg, mert egyrészt nincs rajta wifi, másrészt ha fényes papírra akarsz nyomtatni, akkor tudni kellene, hogy hány grammosat tud elkezelni, mennyibe kerül bele a patron.

Szerintem a HP Deskjet széria jobb, mint ez.

Viszont ha nagyon sokat akarsz nyomtatni, akkor inkább lézer.

2019. dec. 24. 00:03
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Noha nem hinném, hogy a kérdezőt érdekli a (színes) lézer, de ha már szóba került, azért a tonerkazettát ne nevezzük festékpatronnak lehetőleg, hogy nyilvános oldalon ne terjedjen a butaság.

Nem festék van benne, hanem porkeverék, ami hő hatására olvad rá a papírra, miután egy elektrosztatikus trükkel "felporozták" azt.

A port nevezik tonernek, a házát pedig kazettának.

Angolban toner cartridge.

Nekem egy régi Xerox van, amibe magam töltök utángyártott port (tonert) és rendesen működik, szinte fillérekért.

Ha valaki ilyet vesz, célszerű előre tájékozódni, a tölthetőségről, akár megfúrással, miután igyekeznek akadályt gördíteni a gyártók. Ami nekem van, azt nem kellett fúrni, gyárilag dugózott.

2019. dec. 24. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!