Milyen nyomtatót vegyek?
Amit a #2-es írt, az igaz, érdemes ezen elgondolkodni.
Viszont a baj az, hogy lézerbe a toner sokkal drágább, legalábbis egyszeri kiadásként.
Kérdés, hogy mennyi a pénzed rá.
Én ezt a nyomtatót nem venném meg, mert egyrészt nincs rajta wifi, másrészt ha fényes papírra akarsz nyomtatni, akkor tudni kellene, hogy hány grammosat tud elkezelni, mennyibe kerül bele a patron.
Szerintem a HP Deskjet széria jobb, mint ez.
Viszont ha nagyon sokat akarsz nyomtatni, akkor inkább lézer.
Noha nem hinném, hogy a kérdezőt érdekli a (színes) lézer, de ha már szóba került, azért a tonerkazettát ne nevezzük festékpatronnak lehetőleg, hogy nyilvános oldalon ne terjedjen a butaság.
Nem festék van benne, hanem porkeverék, ami hő hatására olvad rá a papírra, miután egy elektrosztatikus trükkel "felporozták" azt.
A port nevezik tonernek, a házát pedig kazettának.
Angolban toner cartridge.
Nekem egy régi Xerox van, amibe magam töltök utángyártott port (tonert) és rendesen működik, szinte fillérekért.
Ha valaki ilyet vesz, célszerű előre tájékozódni, a tölthetőségről, akár megfúrással, miután igyekeznek akadályt gördíteni a gyártók. Ami nekem van, azt nem kellett fúrni, gyárilag dugózott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!