Rádióadót szeretnék építeni, hogyan fogjak hozzá/honnan végetek ilyen készüléket?
Ha nincsen elekronikai jártasságod, ismereteid, rádiófrekvenciás témában, akkor először is azokat szerezd be, azzal kezd. Benne foglalva a frekvenciagazdálkodási ismereteket és a lesugározható teljesítménylimiteket.Ez nem olyan mint megépíteni egy multivibrátort.
Aztán hogy mi kell hozzá?
Kell kapcsolási rajz, ami van a neten millió. Aztán összeszedni az alkatrészeket, szerszámokat. Tranzisztorok, tekercsek, tekercselőhuzalok kondenzátorok, nyáklemez sorolhatnám.
Nyákot megtervezni, kimaratni, megépíteni.
Egy egyszerűbb, kisteljesítményű FM adó élesztéséhez még nem kell komolyabb műszerezettség.
Na igen,azért kell hozzá némi tudás,áramköri lap,forrasztási ismeretek,alkatrész ismeretek. Ha ez megvan,akkor neten sok ilyen van.Nekem még van ilyen IC-m,sso-6 tokozású,csak 5-6 alkatrész kell hozzá pluszban.
Vagy veszel boltban fm transzmittert,vannak állíthatók is,de ezeknek a hatótávja kicsi és szerintem nagyobbat nem érdemes,mert megbüntetnek,bár nem tudom mi a pontos jogszabály erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!