Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogy tudom kiszámólni, vagy...

Hogy tudom kiszámólni, vagy megmérni egy 380v-os fűrészgép 3kw-os motorja mennyi kw-t vesz fel amikor indul?

Figyelt kérdés
2020. jan. 17. 18:55
1 2
 11/12 Szirty ***** válasza:

"Préseket, lifteket nem lehet 3kW-os motorral működtetni."

Ipari üzemekben sok példa van arra hogy 3kW-os (sőt ennél kisebb) aszinkron motorokkal emelőhajtást működtetnek.

"Nagy teljesítményű gépekhez másmilyen motorokat használnak."

Jellemzően nem.

Kb. 90%-ban közönséges 3 fázisú aszinkron motorokat használnak.

Még a nagyobb teljesítményű gépeknél is. Nálunk pl. több ezer motor van 0.25kW-500kW-ig ilyen.

Erősen forszírozott üzem esetén (gyakori indítás terheléssel) külön ventilátoros hűtést használnak, semmi egyéb eltérés nincs.

2020. jan. 24. 14:20
 12/12 anonim ***** válasza:

Azért inkább én az adatokban hiszek, bár amit eddig mondtak sem rossz alapjában véve, de alább itt van egy 3kW-os aszinkron motor adatlapja, amin ritkán látható adat van:

Cylindrée / Displacement :112.5 cm³

Windings resistances at 20° C Phases 1,2,3. /Phase Nr 1,2,3 :2.15 Ohms

Intensité / Currentnom. / Rated current RLA :4.64 A max.

Max current :9.81

Start current LRA :45 / 45 A

És akkor ez egy 3kW-os motor adatai.

Max. currentnél megszólal a túlterhelés védelem.

És az utolsó sor: LRA > LockedRotorAmper > Lefogott forgórészes áramfelvétel 1 másodperccel a bekapcsolás után.

Ezek megadott adatok egy szimpla aszinkron motoré, történetesen egy hűtőkompresszor

És csodák nincsenek!

2020. jan. 29. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!