Hogyan tudom kiszámolni, mekkora ellenállás kell egy léptető motor elé?
Helló mindneki!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha van egy áramforrásom ami 30 V feszültséget ad le, de a léptető motorhoz, amit működtetni akarok csak 12 V kell, akkor hogyan tudom kiszámolni, hogy mekkore ellénállást kell sorba kapcsolnom a motorral ?
Nem lesz elég az ellenállás. A léptetőmotornak több fázisú négyszög jel kell!
Ha nincs, kelleni fog neked egy stepper motor driver áramkör is, figyelembe véve azt is hogy bipoláris vagy unipoláris a motor.
Ez így benne van a köztudatban (annak is csak kis részében), hogy az ellenállás a feszültség csökkentésére való.
Ami részben igaz is, csak azzal nem kalkulálnak a laikusok, hogy mekkora veszteség fűtődik el az ellenálláson, továbbá az ideális feszültségforrás belső ellenállása 0 ohm.
Ha ezt túlzottan megnöveled, abból mindenféle komplikáció származik, miután a tápforrás innen kezdve áramgenerátoros jellegűvé válik.
"már rendeltem is egy 12 V tápot."
Mit kezdesz vele?
"használom a léptetőmotoromhoz."
Már próbáltam firtatni hogy hogyan...
Rákötöd a 12V-ot közvetlenül a léptetőmotorra?
Jó lesz az úgy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!