Mit befolyásol az áramszünet?
Gázfűtéses lakásban mit szabad használni ha elmegy az áram?
Értek itt a gáz,víz?
Es hogy hasznalhatom a vizet meg a gázt?
Mikor a gáz nem palackos.
de milyen gáz? mert ahogy írták előttem a kazánnak kell a villany a ezérléshez.
de nekem pl konvektor volt ahhoz nem kell semmi csak gáz. Azzal lehet fűteni sötétben is. nem kell hozzá villany.
A vízmelegítő is átfolyós volt az is megy áram nélkül. gyertya mellett lehet fürödni.
gáztűzhely használható szintén.
A víz is simán folyik villany nélkül (amíg a víztoronyban, vagy más víztározóvaban van víz addig, mert oda már villamosan hajtott szivattyúkkal tolják fel a vizet)
# 7
Csak te kazánról beszélsz, de átfolyós vízmelegítőről volt szó. Csak átfolyik rajta a víz, nem tárolja. Attól eltekintve, ami a csőkígyóban van.
Ezekből van piezo gyújtószikrás, vagy újabban elemmel működő áramkörös.
Egyikhez sem kell hálózati feszültség, akár gyufával is begyújtható.
Illetve utóbbihoz hozzátenném, az elemes / elektronikus automata gyújtással működik, a folyamatos gyújtóláng megszüntetése céljából, mivel a gyújtóláng is meglepően sokat fogyaszt, hosszabb idő alatt.
Ezért azt csinálja, hogy amikor a vízcsapot megnyitjuk, csak akkor gyújtja be a gázt, ehhez kell az elemes áramforrás.
az átfolyós amit írtam az csak vízmelegítő nem kazán csak vizet melegít, fűteni nem tud
Ami nekem volt az 1986-os gyártmány volt :D
igaz karban tartattam és frankón üzemelt. Vissza volt véve kb 15%-ra de még úgy is bőven meleg volt fürdéshez mosogatáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!