Milyen motort tegyek az oraforgatoba?
Milyen óra, mi forgat?
Kínából lehet rendelni erősítőhöz való potméteres hangerőszabályzót, amit motor forgat. Komplett vezérléssel, távszabályzóval együtt.
Régen az őskorban ezt én úgy oldottam meg, hogy a potméteren volt egy nagyobb szíjtárcsa (kazettás magnó lendkerekéből), valamint a motor is a magnóból, de saját szabályzója nélkül.
A motort pedig rövid impulzusokkal vezéreltem, így rángatva, de lassan forgott, a kívánt irányba.
Egyszerű DC-csökkentéssel nem ment, mert úgy nem volt nyomatéka a motornak.
Persze, ma már én sem így oldanám meg, csak az érdekesség kedvéért írtam.
A leírás alapján, magát az órát.
"Keressetek rá oraforgato néven és látni fogjátok mire gondolok"
Olyat nem lehetne hogy TE fektetsz energiát abba hogy pontosan írod le mire is gondolsz ahelyett hogy már a kérdést is nekem kell kitalálni?
Nem tudom, nagy átlagban mennyien használnak még karórákat, pláne mechanikus szarokat (már akit nem érdekel a flancolás), én is már nagyon régen leszoktam róla.
Úgyhogy sokak számára nem olyan egyértelmű, hogy miről beszéltél, illetve szívatod feleslegesen a válaszadókat, felületes fogalmazással.
Nincs felületesen megfogalmazva. Ez a neve: oraforgato. Elhiszem, hogy valaki nem ismeri a szót, de akkor megnezi, ha segíteni akar. A leptetomotort sem ismeri mindenki valószínűleg, de nem magyarázhatok meg minden szót.
Az, hogy szerinted a mechanikus órák szarok, az egy vélemény, szerintem nem azok és nem is tartozik ide.
"Nincs felületesen megfogalmazva."
Felületesen van megfogalmazva.
Amikor leírtad te tudtad mire gondolsz. Én pl. másra gondoltam.
"A tudásod felületes. Ennek ez a neve, nem más."
Lehet hogy a tied felületes.
Ilyen neve több mindennek is van.
Mint ahogy kék is sok minden lehet, nem csak egy kötött pulóver.
No mindegy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!