Tungsram infrarubin 150 wattosat mibe lehet tekerni?
Elég lesz 100 W is szerintem, vásárolj valami ilyet:
Közben utánanéztem külföldi fórumokon, de annyira jutottam, hogy kétféle infralámpa van: vörös vagy opálbúrás.
Utóbbira egy példa:
Inrfrasatin márkanév elvileg a magyar "szatén" szóra utal, ezek ipari célra használatosak. Itt az izzószál látható fényét nem korlátozza színszűrő, amellett infra hősugárzása is van, mint minden izzónak, csak ezek a lámpák tükröző felülettel koncentrálják a hősugarakat. Továbbá az izzószál hőmérsékletével befolyásolják a színhőmérsékletet értelemszerűen.
Másik lámpatípus vörös színszűrővel ellátva, ezek legjobban az 1 μm hullámhossz körüli sugarakat engedik át, a Philips ezeket ajánlja gyógyászati célra.
Rubin vagy nem rubin, ez továbbra is csak fantázianévnek tűnik, azaz mindegy. Nem látok külön utalást.
Izzószál hőmérséklete 2600°C a gyógyászati, 1900°C az ipari lámpáknál.
Tehát, ha van egy gyógyászati lámpád, az arra való.
100 vagy 150 W olyan túl sokat nem befolyásol, legfeljebb a 100 W-ossal tovább lehet / kell melegíteni vagy közelebbről és akkor ugyanott vagy gyakorlatilag.
Esetleg az elképzelhető, hogy a rubin fantázianevű izzók a 150 W-os izzószál látható fényét jobban leszűrik, kvázi sötétebbnek látszik, azonos teljesítményre vonatkoztatva.
De azt nem tudom elhinni, hogy egy izzólámpába nem lehet belenézni. Miután ez is csak egy izzólámpa.
Annyi, hogy "sötétítő" fényszűrővel van ellátva, valamint tükröző belső felületekkel.
Mindenbe be tudod tekerni amibe belefér és aminek van olyan foglalata amilyen az izzóhoz kell.
Ahogy látom ennek E27-es menetes foglalat kell.
Vegyél egy asztali lámpát aminek kerámia foglalata van, elbírja a 150W-os izzót és bele is fér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!