Akvárium világítást rakok össze,2 db 14 wattos fénycsőhöz mekkora transzformátort lehet betenni? 28 wattosat nem találok sehol.
Nem transzformátor, hanem fojtótekercs szükséges a fénycső üzemeltetéséhez.
Az adott fénycsőhöz egy villamossági felszerelések boltban, esetleg a kisállat kereskedésben is megmondják, h milyen fojtó és gyújtó kell.
Energiatakarékos azért nem teljesen jó,mert a fénycső kisebb hőmérsékleten működik, és pl a felfröccsenő víznél kisebb az esély a durranásra, míg pl egy forró izzónál.
Sajnos durrant már szét így izzóm.
Nekem nem csak a halak fontosak, hanem a növények is, ezért az energiatakarékos kilőve, mert az nem egy jó megoldás, utána kérdeztem és olvastam is!
A LED annyira nem foglalkoztatott, mert amiket találtam, az iszonyú drága megoldás jelenleg még.
A fénycsöves a legkézenfekvőbb én úgy gondolom. Színtartományra össze válogattam különböző csöveket, hogy a növények megkapják a maguk számára legmegfelelőbbet és mivel a halaknak úgyis mindegy, így nappali fénnyel van kiegészítve. Nem drága, plusz nekem üvegtető van az akváriumom felett, szóval nem igazán érintkezik vízzel.
De az első válaszadónak köszönöm az információt, végül is mára megoldódott a dolog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!