Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha nincs leföldelve a konnekto...

Ha nincs leföldelve a konnektor de be van szerelve egy fi-relé, akkor az elektromos gitár ettől független meg tud rázni, ha az erősítőn játszok vele?

Figyelt kérdés
Őszintén szólva nem vagyok otthon az árammal kapcsolatos dolgokban, szóval bocsánat ha butaságot kérdeztem.

2019. dec. 27. 12:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Ha pont akkor találja el az ingerképző központot a szívben, akkor pont hello van.

Ha valami zárlatos, inkább oldjon le akkor, amikor a hálózatra csatlakoztatod, mint rajtad keresztül, de ha nincs földelés, ez csak utólag derül majd ki.

2019. dec. 28. 14:43
 12/14 anonim ***** válasza:

A fibrillációhoz szükséges időtartam az elég hosszú ahhoz, hogy az áram-védőkapcsoló biztonsággal leugorjon hamarabb - követelmény is van rá a szabványban.

Az EKG T hulláma alatt lehet olyan, hogy nagyon rövid áramütés is okozhat fibrillációt, de ahhoz meg akkora áram kell, ami "átlagos" áramütésnél nem lép fel, csak kádban ülve például.

"Ha valami zárlatos, inkább oldjon le akkor, amikor a hálózatra csatlakoztatod, mint rajtad keresztül, de ha nincs földelés, ez csak utólag derül majd ki."

Ez egy nagy igazság, elsődleges módszerként nincs megengedve olyan, hogy a készülékhasználó áramütése árán működjön, csak a második vonalként.

2019. dec. 28. 16:06
 13/14 anonim ***** válasza:

Igen, csak a #8 félreérthetően fogalmaz, azért neveztem butaságnak (#9).

Ha jobban megnézzük, a #2 legalább utalt rá:

"Így még azelőtt leold".

Csak nála meg utána volt egy zavaros gondolat:

"Ha viszont nincs föld, ez az áram a nulla felé fog elmenni, vagy sehova"

Ugyan hová menne az áram egy kétpólusú eszközön, nagy talány.

(Úgy értem, hogy volt három pólus, amiből csak kettő maradt.)

Nobel-díjas lenne kitalálni a sehová nem folyó áramot.

2019. dec. 28. 17:57
 14/14 anonim ***** válasza:

Ami a beszélgetés tárgyát illeti, egy ilyen elektronikus készüléknél nem csak az installációs szabványokat (áram-védőkapcsoló meg védővezető) kell figyelembe venni, hanem az elektronikus szórakoztatóipari készülékekre vonatkozóakat is. Az installációs szabványok azok a törött készülékre és a testzárlatra vonatkoznak. Itt meg a gitárba belemászik a készülék belseje.

(Ha már a kisbetűs fi-relé kifogás alá esett, akkor az áramvédő kapcsoló is essen, mert nem az áramot védi, hanem védőkapcsoló, amely az áramot figyeli.

Bár én kétlem, hogy az áram-védőkapcsoló ne működne, ha kisbetűvel látja a fi-t. :D )

2019. dec. 28. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!