Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Még hány évig lesznek CD-k?

Még hány évig lesznek CD-k?

Figyelt kérdés
2019. dec. 13. 18:57
 1/9 Szirty ***** válasza:
21%
Hol?
2019. dec. 13. 19:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Zenei CD-k mindig lesznek, csak a korábbiakhoz képest nagyon alacsony példányszámban. Már most is ez van.

A kis független kiadók fogják továbbvinni a formátumot. Már most is ez van :) Bár a multik még adnak ki CD-t. Mindenesetre ha a multik kiszállnak, akkor is megmarad a formátum.

Régen a magyar aranylemez 100 ezer eladott példány után került kiosztásra, most 2 ezer példány után.

Független punk, hiphop, és egyéb kiadók 200-300 példányokkal dolgoznak manapság.

Amúgy az egyetlen megmaradt magyar CD-gyár (VTCD) is bezárt már 2017 végén.

2019. dec. 13. 19:15
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Amíg van rá igény. A vynl (másnéven, helytelenül bakelit) is él, adnak ki új albumokat, mert van rá igény. Én a mai napig veszek CDt és DVDt is. Megérzésem szerint a DVD (és a BD) hamrabb fog eltűnni, mint a CD.
2019. dec. 13. 19:27
 4/9 A kérdező kommentje:
Én az írhatóra gondolok főként
2019. dec. 13. 19:39
 5/9 anonim ***** válasza:

Én még nem temetném. Pontos évszámot nehéz lenne mondani, de nem hinném, hogy 10 éven belül "kihalnának".

Gondoljunk a floppyra: mikor is szűnt meg a gyártása? 2010-ben. Mikor használtunk aktívan utoljára floppyt? A kétezres évek elején. 2003-ban vettem az első CD-írómat. Nagyjából akkortájt szereztem be az első pendrive-omat. (És én viszonylag későn váltottam ezen technológiákra.) 2005-ben már ritkaság volt, ha valaki floppyt használt. Ezek után még 5 évig volt aktív gyártás, de ha nagyon akarsz, még ma, 2020 előtt pár nappal is tudnál hazai webáruházból rendelni bontatlan csomagot.

Emellett a CD-t még elég sokan aktívan használják. Nem adatmentésre, hanem inkább a zenei szféra. Messze túl van már a népszerűsége csúcsán, de azért elég sok helyen vannak még CD-lejátszók, és nem csökkent olyan drasztikusan a felhasználásuk, mint a floppyké. Könnyen lehet, hogy a 10 évvel még keveset is mondtam...

2019. dec. 13. 19:54
 6/9 anonim ***** válasza:
Az írhatók is sokáig lesznek még velünk, archiválásra aktívan használják.
2019. dec. 13. 19:56
 7/9 anonim ***** válasza:
52%

# 4

Sokkal érdekesebb lenne, hogy mi értelme a kérdésnek?

Miért olyan fontos ez neked, hogy megér egy kérdést?

2019. dec. 13. 19:59
 8/9 Szirty ***** válasza:
56%

Meddig lesznek CD-k?

Nálam pl. a polcon ellesznek még egy darabig.

2019. dec. 15. 10:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Ennyire zavarnak?
2019. dec. 15. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!