Anyukám ma rendelt egy csomagot, amit megbánt, nem is megbízható webshoptól, de utánvétellel vette, vissza tudja mondani?
Nem történne semmi, nem kell átvenni és kész, én is volt, hogy nem vettem át a csomagot, igaz, azt futár hozta és nem a megfelelő cuccot küldték.
Nem tehetnek semmit, mert csak élsz az elállási jogoddal.
A dolog egyik oldala, hogy ilyen felelőtlen vásárlók miatt nem postáznak utánvéttel a Vaterás eladók sem.
Mert meggondolatlanul rendelgetnek emberek, azután nem veszik át. Ekkor az áru visszamegy a feladóhoz, de a kezelési költséget elbukta. Tehát ez így nem korrekt.
Más kérdés, hogy hiába számlázzák ki neked, ha nem fizetsz, valószínűleg nem tudják behajtani.
Ez valahol lelkiismereti kérdés is. Valaki felelőtlen volt, de nem vállalja a következményét, szívjon miatta más.
Hasonló dolog, amikor még régebben, TV-szerelőként kihívtak valahová. Mi az hogy hívtak, könyörögtek! Pedig nem is volt kedvem belemenni az ügybe, de rábeszélt, jóindulatom kihasználva.
Én meg oda megyek, idő, benzin.
Erre pofátlanul nem enged be!
Csengetésre nem reagál, csendben sunyít a lakásban!
Költségeim nem fizeti meg!
Mert meggondolta magát, de annyi jóérzés már nem volt benne, dobott volna egy telefont, hogy ne fáradjak!
Ilyenek is vannak.
Előzőbe becsúszott két helyesírási hiba, de nem tudatlanságból, csak elszerkesztettem.
Egyébként magam is jártam úgy, vagy 20 évvel ezelőtt, amikor volt egy postafiókom és oda rendeltem valamit utánvéttel, hogy egy ideig vártam, de nem jött. Azt hittem, ebből már nem lesz semmi.
Utána már nem is figyeltem a postán a fiókot, persze pont akkor jött az értesítő, majd visszafordították a csomagot, mert nem jelentkeztem érte.
Ha jól rémlik, utána hívott az eladó, hogy azért ez nem volt szép húzás.
Mentegetőztem, hogy higgye el, vállalkozóként az a kis összeg nekem semmi, nem direkt szúrtam ki vele. Nagy nehezen rábeszéltem, hogy küldje el ismét, megfizetem a plusz költséget is.
Úgy is lett, elküldte, kifizettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!