Lehetséges-e wifit / bluetooth -t felhasználni széles sávú rádiófrekvenciás jel átjátszására?
Nehezemre esik értelmesen megfogalmazni, hogy pontosan mit szeretnék, de megpróbálom!
Rövidhullámú rádiójelek vételét biztosító antenna jelét szeretném eljuttatni a rövidhullámú vételt biztosító vevőkészülék antennabemenetére koaxkábel használata nélkül!
Lehetőleg el szeretném kerülni azt, hogy a lakáson keresztbe-kasul koaxkábelek kacskaringózzanak, - még ha a fal mentén is, de nem szeretném, - ezért elkezdtem agyalni azon, hogy a wifit vagy esetleg bluetooth kapcsolatot nem lehetne-e erre a célra felhasználni? Mivel a teljes sávot szeretném egy időben látni, nem elégséges 192 kHz (alapvető hangkártya) vagy hasonlóan keskeny sávszélesség... :(
Van valamilyen használható megoldás erre a problémára?
"Nehezemre esik értelmesen megfogalmazni"
Mert hülyeség is.
Teljes vételi sávokat üvegszálra szokás esetleg áttenni 1:1-ben, azaz bármiféle moduláció, felkeverés / lekeverés nélkül.
Keverés ugyebár azt jelenti, amikor a bemenőjelet egy fix oszcillátor jelével keverjük, a kimeneten pedig előáll a frekvenciák összege és különbsége.
De neked inkább az antennánál kellene elhelyezni egy távkezelhető vevőt, vagy USB-tunert egy kis számítógéppel együtt.
Ez lehet olyan kicsi is, mint egy Raspberry Pi.
SDR-vevők is vannak, de az csak 22-25 MHz fölött, ha jól látom:
Nem hiszem el, harmadszorra talán sikerül, ahogy eredetileg akartam:
# 5
Azért ez nem ilyen egyszerű, főleg ilyen széles sáv esetében, kapásból összegerjedne. Vagy keskenyebb sáv is.
Ezért szokták átkeverni másik sávba. Viszont az is felveti a törvénysértő kisugárzás / zavarás problémáit, ami igen sokba kerülhet, ha bemérik.
Csak és kizárólag vételről van szó, - ezért gondolkodtam abban, hogy a 2,4 vagy 5 GHz-es tartományban TALÁN "át lehet játszani" valahogyan a dolgot. Nyilván nem kérdezgetnék ilyeneket - felvállalva azt, hogy rám mondják egy az egyben a hülye jelzőt, - ha képben lennék.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!