Az áramkorlátnak mi a szerepe?
Adott egy "akármi", pl. keverő jelen esetben, 12V / 300 mAh-esa a tápja. És állítólag nehogy rákössem nagy áramra, mert tönkreteheti.
Az a kérdésem, h ennek az eszköznek nem teljesen mindegy, hogy az 60 Ah-s autóaksiról kapja a 12V-ot vagy egy kis áramu tápról?
Ismereteim szerint az adott eszköz úgyis annyi áramot vesz fel, amnennyi neki kell a működéshez, ha egyszer 250 mAh, akkor az autóakkuról se fog 5 A-t felvenni pl.
Tehát miért olyan fontos, hogy milyen jellegű, mekkora tápról kapja a működéséhez a tápot?
a 12V stabilizálása egy másik dolog, az megoldva, itt most kifejezetten az A érdekelne, mert sok mindent üzemeltetünk szabadtéren autóakkuról, lámpák egyebek, amelyek 2-2 A-t igényelnek pl, tehát összességében kell a nagyobb tudású "forrás", de szóval miért érzékenyek az ilyen kis teljesítményű eszközök a nagy áramra, a nagy Amperre? mi tud történni? miért nem mindegy neki, honnan kapja, ami kell a működéséhez?

# 10
1. A kérdés technikai részére is válaszoltam.
2. Felesleges akadékoskodással pont a magadfajta kérdezők szokták megnehezíteni a saját dolgukat, azaz elterelni a témát a lényegről.
Előfordult már többször is, hogy megbántam, amiért segítettem némelyik tuskónak, amit utána törölni már nem lehet.
Még "jobbik" eset, amikor először írom meg a kritikus észrevételt, azután ha leugat az ember, már nem is kell neki segíteni.
Mert megérdemli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!