A hálószobai lámpán az van hogy maximum 60w, ha 75w égőt teszek bele akkor mi történne?
"olframszálas izzót venni nem szabad"
Szabad. Autók tele vannak vele.
Lehet kapni 100 wattos hagyományost is, a boltok tele vannak velük. Azt nem tudom, hogy azért, mert senki sem veszi és azóta is ott vannak, vagy azért, mert valami kiskapu által mégis be tudják szerezni, de kapható.
A foglalat tönkremegy tőle hosszútávon, ami tüzet okozhat.
Az izzók be vannak tiltva az EU-ban, de néhány multi megtalálta a kiskaput.
Mivel a magyar többnyire hülye, hall valahol valamit, aztán retteg a LED-től, mert az árt, és veszi a szarokat, közben nem zavarja a magas villanyszámla.
Remélem lesz olyan szigorítás, hogy 230 voltos feszültségre egyszerűen ne lehessen már forgalomba hozni izzószálas fényforrást.
A nagyonhülyének, meg aki az autóizzókat hozta példának: ha olvasni is tudnál, akkor láttad volna,hogy hálószobai lámpa. Vagy te már láttál H4 izzóval működő hálószobai lámpát?
Aaki izomból lehülyézett:
"A nagyonhülyének, meg aki az autóizzókat hozta példának: ha olvasni is tudnál, akkor láttad volna,hogy hálószobai lámpa."
Ha tudnál olvasni látnád hogy azt arra a válaszra írtam miszerint nem szabad venni wolframszálas izzót.
"Vagy te már láttál H4 izzóval működő hálószobai lámpát?"
Ugyan nem H4, de pont olyan asztali lámpám van amiben 12V-os halogén van. :)
70 W-os halogén nekem is van, brutál fénye van.
Mivel magasabb hőfokon dolgozik, mint a normál izzó, értelemszerűen magasabb a színhőmérséklet, azaz fehérebb és intenzívebb, mint egy normál 70-es. (Most az mellékes, hogy kellemesebb is a fénye, mint egy LED-nek.)
Ezt én beleraktam olyan nagyítós lámpába is, ami 60 W elfűtésére van tervezve (műanyag ráadásul).
Jó forró lesz egy idő után, de láthatóan bírja egyébként. De valószínűleg nem marad így végleg, csak teszteltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!