Mitől lehet ez? Laptop aksi (? ) pittyeg.
Először is nem vagyok valami számítógépzseni, szóval lehet, hogy amit aksinak hívok az nem is az... Én a gépet az árammal összekötő telepre gondolok.
A kérdés: mitől csipoghat ez az aksi? Épp az előbb kezdte el, a gépem már áramot sem kap.. ki kellett húznom, hogy ne csipogjon. Mi lehet a gond?
Bocsi az idióta megfogalmazás miatt....
akkor szokott ha merül..
de ha bevolt dugva nemtudom..
Tehát tápkábel amit bedugsz a konnektorba-->adapter, az a téglalap alakú dolog-->laptophoz vezető kábel aminek a végén a csatlakozó van-->és végül a laptop
Te azt írtad tehát, hogy az adapter csipog?? Ha hangot ad ki az rég rossz. Ha a laptop csipog, akkor azért mert le fog merülni. Ha nem tölt a töltő meg kell nézni, hogy a kábel tört-e el a laptop csatlakozónál, vagy az adapterből sem jön már ki áram. Ha az utóbbi akkor új töltőt kell venned, ha "csak" eltört keresni kell valakit aki ráforraszt neked egy új csatlakozót
igen, az adapter csipog, nem a laptop...
tegnap egy idő után megint elkezdett működni, így végül nem merült le a gépem, de most ahogy bekapcsoltam megint csipog, és nem jön áram a gépbe...
ha kihúzom a laptopból a kábelt, akkor is csipog az adapter. csak akkor hagyja abba, ha a tápkábeltől szétszedem. :s
Milyen típusú?
Mert régebben nekem is volt ilyen univerzális adapterem laptophoz, s volt benne venti is, s azért csipogott a szerencsétlen, mert zárlatos volt...
Üdv
Hát ha egyszer jó, egyszer nem, az kábelszakadásra vall. A hangot azt nem tudom mire vélni... Amikor nem működik, akkor próbáld meg mozgatni a kábelt - azokon a helyeken, ahol elszakadhatott a kábel: csatlakozók, hajlatok (ezek a részek gyakran mozognak egy laptopnál, gyűrődnek, ezáltal romlik a vezeték állapota). Úgy mozgasd, hogy biztosan átjárja az áram-->remélem érted, mire gondolok.
Rendelhetsz hozzá új gyári adaptert pl. ilyen Notebook Store-félékből jó borsos áron (az én Fujitsu laptopomhoz a gyári cucc 16000 forint lett volna, és 1-2 hét mire megjön); vagy elviheted szervízbe, ahol összeforrasztják a szakadt részt 1500-2000 forintért (2-3 nap általában mire lehet menni érte); vagy vehetsz univerzális adaptert--> én az Office Depotban vettem annak idején (még télen vmikor) univerális adaptert 8000 forintért, de az éppen selejtes volt...blokk persze nincs...:@
Aztán egy "bunkerszámtechboltan" vettem 2500-ért adaptert, de az a kcsög rosszat adott, és egy nap kisült 8 órás használat után, vagy a fene tudja mi lett vele->shit. (ez volt másfél hete)
Most a régi gyári adaptert használom:D:D:D:D:D Amit néha napján igazítani kell a laptopba való csatlakozáskor, h a gép kapjon áramot. Na pont most igazítottam meg, és épphogy hozzáérek egy kicsit, kattan egyet. Elengedem: nincs áram-->újra hozzáérek: kattan, van áram. Megint:D Megint. Na most jó. Lehet, hogy a tiéd az valami kezdetleges stádiumban van, és épphogy el van szakadva. Egy kicsit is hozzáérsz a géphez kattan.......Szerintem....
Na mindegy. Feltételezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!