A Li-ion aksiknak is van elektrolit folyadéka, ami ki tud folyni?
ha jók az ismereteim, a Li-ionosbvan van folyadék, a Li-Po-ban opedig nincs, száraz és könnyebb. Ez eddig oké?
Azért kérdezem, mert a második Li-ion aksi jön úgy, hogy valami "ragacs" van rajta, olyan, mint amikor a hagyományos alkáli ceruza elemből kifolyik az elektrolit. Csak mintha hígabb lenne.
És nem tudom eldönteni, hogy ez most akkor az aksiból jön tényleg vagy sima mocsok és csak letörlöm és annyi?
(csak mert az egész doboz tiszta gedva volt, a jó isten tudja merre járt ez az aksi ...)
Mintaképet nem enged linkelni a rendszer ... de akkor: tejfehéres, kb sűrűbb folyékony szappan állagú akármi, amit le tudok törölni nyom nélkül egyébként.
Felismerhető pedig az elektrolit a jellegzetes bűzéről, amit interneten keresztül nem tudok közvetíteni, hasonlítani is nehéz. Formalin, formaldehidhez talán?
Li-po akkuban zselés valami van, ami elvileg szilárd, de azért ki tud válni belőle a folyékony összetevő is.
Ahogy régen magyarázták fizika órán: nincs olyan halmazállapot, hogy sűrű, ragadós stb.
Szilárd halmazállapot, amelyik nem veszi fel az edény alakját, ilyenek a zsírok is, meg a zselé is. Néha egy kis "hibaszázaléktól" eltekintve.
halmazállapot?
háááát nehéz kérdés ezt meghatározni: mindenképp folyékony, de nem zselé állagú, nem is zsír, ezeknél hígabb, azért hasonlíttottam leginkább egy sűrűbb folyékony szappanhoz vagy mosogatószerhez
Akkor lehet, hogy csak valami külső segédanyag, bár nem tudom, mire fel.
Az elektrolit nem is ilyen fehéres, inkább színtelen, viszont igen irritáló szaga van.
köszi, hát akkor marad a rejtély kategóriában... már arra is gondoltam h esetleg a postás poénkodik velem ... csak mert fura h a második jön pont így.
na oké, azért köszi, pedig én is láttam kifolyt elemet, mármint alkálit, de az megszáradva mintha fehér lett volna, nem? vagy frisssen az is színtelen? vagy a Li-ionosnak tök más az elektrolitja? ezt már nemtom ...
lényeg h akkor elég érdekes ez így.
Alkálinál más a kémiai összetétel, más az elektrolit is.
Viszont én szedtem már szét 18650 cellát (jó rézfólia van benne, ha valakit az érdekel), szedtem szét Li-po lapos akkut is.
Mindkettőben jellegzetes, egyformán büdös lé van, ami színtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!