Előerősítőt építettem LM 1036 N típusó IC-vel az a problémám hogy a gyári kapcsolási rajzán fel van tüntetve hogy elektrolit kondenzátor kell a műsorforrás kivezetései elé tenni de nincs odaírva az értéke mekkora kell. Mekkorát tegyek elé?
Elegánsan lehagyták a rajzról, mindkét oldalon. A számításokban nem vagyok zseni, mert én is csak hobbi szinten építettem ilyesmiket rajzból. Igazából illeszteni kell a végfokhoz. lehet kell ellenállás is. Amúgy az érték hiánya abból is fakadhat, hogy ha van egy végfok rajzod, aminek a bemenete kondival kezdődik, akkor ez az a kondi, értelem szerűen nem kell kettő egymás után sorba kötve. Emlékei szerint 1 mikrós szokott lenni. Itt van két rajz, 1 ill 2,2 mikro, és a földelő ellenállás 47k, 22k.
sok sikert!
Analfabétáknak kár magyarázni.
Oda van írva, hogy 0,47 uF, magyarul 470 nF.
Hetedik oldalon, ahogy fentebb írta valaki.
Van még kérdés? Az összes kondi értéke ott van a rajzopn, a számokat meg gondolom ismered, a tizedespontot is.
Figyelj vakegér, csak neked, csak most, akciósan egy rajz a hivatkozott pdf-ből kimásolva, a hetedik oldalról.
Nem kéne elgondolkodni azon, hogy a fórumba válaszolgatás helyett inkább olvasgatni kéne szakirodalmat, okosodni, művelődni?
Analfabétáknak, vakegereknek és a szívós gyereknek:
"fel van tüntetve hogy elektrolit kondenzátor kell a műsorforrás kivezetései elé tenni de nincs odaírva az értéke mekkora kell"
Számomra a műsorforrás kivezetése az kimenet, keveset tudok angolul, de nálam OUTPUT! Mivel előerősítő áramkörről beszélünk egy végerősítő fogja követni, azaz végfok. Ennek az előerősítőnek a kimenete, a végfog bemenetére van kötve. Remélem eddig tudtatok követni. Ha a végfok kapcsolási rajza kondenzátorral kezdődik, mint az általam linkelt rajzok, akkor az előerősítő OUTPUT-ján levő kondenzátorok (tehát duplán) feleslegesek. Ezért nincs ezen az előerősítő rajzon érték feltüntetve, mert gondolták, hogy a végerősítő paramétereinek megfelelő értéket kell választani. De nyilván való, ha te egy "kész gyári" asztali erősítőhöz kapcsolod, nem látsz bele, hogy van-e kondi, és milyen érték? (megjegyzem van, és megfelelő értékű) Ezért kérdezi a kérdező hogy a rajzon fel nem tüntettet érték mekkora? Még egyszer hangsúlyozom NINCS ÉRTÉK ÍRVA A RAJZON A KIMENETRE! Ergó nem kell oda kondenzátor mert a végfokban (99,99% -ra) van. Itt a rajzon "csak jelezték" hogy ott kondival "folytatódik" a jel útja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!