Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A földelés és a nulla között...

A földelés és a nulla között szakadásvizsgálóval ezt mértem, mit jelent, mekkora átvezetés lehet?

Figyelt kérdés

A főleosztónál ahol leválasztottam mindent, kihúztam mindent, és a házba bejövő 0 és föld között ezt mutatja.

[link]

Fi relé le fog kapcsolni ha bekötöm?

2019. okt. 25. 15:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%

Ennek a mérésnek így nem sok értelme van.

Eleve, ha megméred a műszerzsinór ellenállását, majd feltűnhet, hogy az sem 0 ohm, tehát azt még le kell vonni a mért értékből.

De mellékes, a FI-relé működése nem ezen múlik, hanem a fázis- és nullavezető áramát figyeli, illetve azoknak eltérését.

2019. okt. 25. 17:11
 2/11 anonim ***** válasza:
Vagyis "már", de volt mérés is.
2019. okt. 25. 23:54
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Apropó, különösen visszásnak tartom és megvetem, amikor valaki bedob egy ilyet:

"Tévedsz"

Mi az, hogy tévedsz? Tisztességes érveid nincsenek, azaz nem vagy képes megtisztelni a másikat bármi indoklással. Az ilyet én semmire nem tartom. Mintha nem is vakkantottál volna semmit.

2019. okt. 26. 00:31
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Érthetőség kedvéért: előbbit a privát trollnak írtam, amelyik töröltette az előzményt, jellemtelen módon.
2019. okt. 26. 08:48
 5/11 A kérdező kommentje:

Na nem tudom ki mit törölgetett, de a lényeg az hogy a próbalámpa nem világít róla de mivelhogy nem nulla így van átvezetés.

De mekkora, hány wattos kb?

2019. okt. 26. 09:34
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

0,66 ohmon keresztül nem világít? Lehetetlen. Nem mintha fotón rendesen ki lehetne venni.

Ennek sincs így értelme:

"mivelhogy nem nulla így van átvezetés"

Ha valaki ezt mondaná:

"mivelhogy nem végtelen, így van átvezetés"

Ennek lenne értelme.

Amire te gondolsz, azt esetleg így lehetne mondani:

Mivel túl nagy az ellenállás, így kicsi / kevés az átvezetés.

Miután az ellenállás (ohm) reciproka a vezetés (siemens).

De ez meg akkor lenne értelmezhető, ha mondjuk 600 ohm lenne, vagy inkább 600 kohm, mert 600 ohm is már izzítana.

Alábbit meg nem is értem, mi a gond?

"De mekkora, hány wattos kb?"

2019. okt. 26. 10:15
 7/11 A kérdező kommentje:

Sípolós üzemmódba van téve a multiméter. Tehát ha a két vezetékét összeérintem akkor sípol és 1-et mutat.

De ha a két vezetéke között nincs összekötés mert pl egy fakockára rakom őket akkor 0-át mutat sípolás nélkül.

Ha fémkockára akkor megint 1-et mutat és sípol hogy van összeköttetés.

Nade mikor nem sípol de nem is nulla? Akkor van valami fogyasztó vagy átvezetés a két vezeték között. Nade mi lehet, ezért kérdem hogy az értékből ki lehetne következni hogy egy lámpa vagy a szomszéd bojlere?

2019. okt. 27. 08:24
 8/11 A kérdező kommentje:

A próbalámpát a fázis és a kikötött bemenő nullához raktam, akkor nem világít.

Ha a bekötött földelés és a fázis között viszont igen.

A multiméter viszont a bemenő föld és a kikötött bemenő nulla között mutatja a képen szereplő értéket.

2019. okt. 27. 08:25
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

"A próbalámpát a fázis és a kikötött bemenő nullához raktam, akkor nem világít."

Ha ki van kötve, nem is kell világítania.

"Ha a bekötött földelés és a fázis között viszont igen."

Így meg igen. Mi a gond?

Ha jól látom, a multiméter szakadás-, illetve diódavizsgáló módban van, ami nem is való ellenállásmérésre. Meg nem is úgy szokott működni. Szakadásnál túlcsordul a kijelző, kiakad, végtelent mutat, ennek felel meg az 1., OL. (over load) vagy hasonló jelzés.

Zárlatnál pedig 0 ohm vagy ahhoz közeli érték.

2019. okt. 27. 08:42
 10/11 A kérdező kommentje:

Utolsó, te már értesz hozzá.

De ha nem zárlat meg nem is végtelen akkor mi lehet?

2019. okt. 27. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!