A földelés és a nulla között szakadásvizsgálóval ezt mértem, mit jelent, mekkora átvezetés lehet?
A főleosztónál ahol leválasztottam mindent, kihúztam mindent, és a házba bejövő 0 és föld között ezt mutatja.
Fi relé le fog kapcsolni ha bekötöm?
Ennek a mérésnek így nem sok értelme van.
Eleve, ha megméred a műszerzsinór ellenállását, majd feltűnhet, hogy az sem 0 ohm, tehát azt még le kell vonni a mért értékből.
De mellékes, a FI-relé működése nem ezen múlik, hanem a fázis- és nullavezető áramát figyeli, illetve azoknak eltérését.
Apropó, különösen visszásnak tartom és megvetem, amikor valaki bedob egy ilyet:
"Tévedsz"
Mi az, hogy tévedsz? Tisztességes érveid nincsenek, azaz nem vagy képes megtisztelni a másikat bármi indoklással. Az ilyet én semmire nem tartom. Mintha nem is vakkantottál volna semmit.
Na nem tudom ki mit törölgetett, de a lényeg az hogy a próbalámpa nem világít róla de mivelhogy nem nulla így van átvezetés.
De mekkora, hány wattos kb?
0,66 ohmon keresztül nem világít? Lehetetlen. Nem mintha fotón rendesen ki lehetne venni.
Ennek sincs így értelme:
"mivelhogy nem nulla így van átvezetés"
Ha valaki ezt mondaná:
"mivelhogy nem végtelen, így van átvezetés"
Ennek lenne értelme.
Amire te gondolsz, azt esetleg így lehetne mondani:
Mivel túl nagy az ellenállás, így kicsi / kevés az átvezetés.
Miután az ellenállás (ohm) reciproka a vezetés (siemens).
De ez meg akkor lenne értelmezhető, ha mondjuk 600 ohm lenne, vagy inkább 600 kohm, mert 600 ohm is már izzítana.
Alábbit meg nem is értem, mi a gond?
"De mekkora, hány wattos kb?"
Sípolós üzemmódba van téve a multiméter. Tehát ha a két vezetékét összeérintem akkor sípol és 1-et mutat.
De ha a két vezetéke között nincs összekötés mert pl egy fakockára rakom őket akkor 0-át mutat sípolás nélkül.
Ha fémkockára akkor megint 1-et mutat és sípol hogy van összeköttetés.
Nade mikor nem sípol de nem is nulla? Akkor van valami fogyasztó vagy átvezetés a két vezeték között. Nade mi lehet, ezért kérdem hogy az értékből ki lehetne következni hogy egy lámpa vagy a szomszéd bojlere?
A próbalámpát a fázis és a kikötött bemenő nullához raktam, akkor nem világít.
Ha a bekötött földelés és a fázis között viszont igen.
A multiméter viszont a bemenő föld és a kikötött bemenő nulla között mutatja a képen szereplő értéket.
"A próbalámpát a fázis és a kikötött bemenő nullához raktam, akkor nem világít."
Ha ki van kötve, nem is kell világítania.
"Ha a bekötött földelés és a fázis között viszont igen."
Így meg igen. Mi a gond?
Ha jól látom, a multiméter szakadás-, illetve diódavizsgáló módban van, ami nem is való ellenállásmérésre. Meg nem is úgy szokott működni. Szakadásnál túlcsordul a kijelző, kiakad, végtelent mutat, ennek felel meg az 1., OL. (over load) vagy hasonló jelzés.
Zárlatnál pedig 0 ohm vagy ahhoz közeli érték.
Utolsó, te már értesz hozzá.
De ha nem zárlat meg nem is végtelen akkor mi lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!