Az új építésű, modern lifteken miért nullával jelölik a földszintet, és miért nem F betűvel, mint a régieken?
Figyelt kérdés
Mivel nulladik emeletről még sosem hallottam.2019. okt. 4. 09:41
1/7 anonim válasza:
Sok helyen jelölik nullással, főleg az online világban, űrlapokon, stb. Míg az emberi ügyintéző tudja értelmezni az F, Fsz, és hasonló rövidítéseket, az adatbázis nem, a "nulladik" emelet viszont egyértelmű. Nekem is nagyon sok helyen szerepel megadott lakcímben Fsz. 6. helyett 0/6., sokszor már én is így írom rutinból.
2/7 Gugu Gabor válasza:
mert a 0 az minden nyeleven érthető és logikus is, az "f" "fsz" nem valószínű
3/7 anonim válasza:
Én soha nem értettem, hogy miért nem mindenhol 0-val jelölik.
4/7 anonim válasza:
"modern lifteken miért nullával jelölik a földszintet, és miért nem F"
Még jó hogy a kínai panelen nulla szerepel a földszint helyett és nem 一楼
5/7 anonim válasza:
Amerikában meg ezen csodálkoznál:
6/7 anonim válasza:
A földszint az lengyelül parter, ezért egy nagy P -vel kellene a lifteken a földszintet jelölni, gondolom ez neked is egyértelmű.. :P
7/7 anonim válasza:
Mikor még viszonylag kevés nyelvtudással először Németországban jártam, volt a liften E meg K. Párszor eltévedtem a földszint és a pinceszint között, a 0 és -1 nagyobb segítség lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!