Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ugye olyan NEM lehetséges,...

Ugye olyan NEM lehetséges, hogy egy magán vezetékes analóg telefonvonalról EGYSZERRE KETTŐ hívás/kommunikáció történjen?

Figyelt kérdés

Tehát pl. olyan nem fordulhat elő, hogy egy tudomisénmilyen - tegyük fel - spéci telefoneszköz rosszul működik, meghibásodik, vagy rosszul használják, és nem szakítja meg a vonalat egy másik szám felé, viszont azt én nem veszem észre; látszólag továbbra is tudok hívni másokat, mások is tudnak engem hívni, stb...

...közben meg ketyeg az idő...

Tehát ha bármilyen - akár pl. DECT-es - (az analóg vonalra kötött) telefon esetén hallom a kagylófelvételkor tárcsázás előtt hallható 425Hz-es búgást, akkor biztos lehetek benne, hogy semmilyen adatforgalom nincs az én számomon, ugye?

2019. szept. 25. 20:52
 1/4 anonim ***** válasza:
67%
Ne aggódj, a mérnökök, akik kitalálták és megvalósították, nem itt tanulták a szakmát a gyakorikérdéseken.
2019. szept. 25. 21:01
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Az alapsávon füllel hallható minden történés, a tárcsahang pedig kizárja az egyéb kapcsolatot.

A nem hallható tartományban meg csak az xDSL tud dolgozni, ahhoz meg egyéb is kell ugyebár.

2019. szept. 25. 21:32
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm!!! Ez az, amiben nem voltam bíztos...

De várjunk! Mi az, hogy nem hallható tartomány?!

Olyan nem létezhet!!! Elvileg vezetékenként 3KHz a sávszélesség, azt szevasz. E szerint tudják a magán vezetékeket is multiplexelni.

TUDTOMMAL...

De... amúgy igen, akkor jó kérdés amúgy, hogy hogy a viharban van ADSL-nél bőven 33Kbaud-nál nagyobb netsebessége az emberfiának, miközben a telefonvonalra van bekötve a modem.

Bár én eddig azt gondoltam, hogy amiatt, mert az ADSL/IDSL a másik két érpárt használja.

2019. szept. 25. 22:02
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy érpár van összesen.

A korábbi ADSL-technikánál nem véletlenül volt az a bizonyos passzív szűrő, amit be kellett iktatni a telefonnál. Ez a nagyobb (nem hallható) frekvenciákat nem engedte a telefonra jutni, mégpedig azért, hogy ne terheljen rá és ezzel ne rontsa le az ADSL jelszintet.

Az ADSL-modemnek önmagában nem volt fontos ez a szűrő, mert az eleve leválasztja magának a magasabb tartományt, kapacitív csatolással (jelenidő, mert az ország területén vannak még ilyen rendszerek is).

Később jött az, hogy a vonalról teljesen leveszik az analóg alapsávot (hangfrekvenciát) és csak a digitális elosztónak nevezett HGW (home gateway) lóg a vonalon.

2019. szept. 25. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!