Ugye olyan NEM lehetséges, hogy egy magán vezetékes analóg telefonvonalról EGYSZERRE KETTŐ hívás/kommunikáció történjen?
Tehát pl. olyan nem fordulhat elő, hogy egy tudomisénmilyen - tegyük fel - spéci telefoneszköz rosszul működik, meghibásodik, vagy rosszul használják, és nem szakítja meg a vonalat egy másik szám felé, viszont azt én nem veszem észre; látszólag továbbra is tudok hívni másokat, mások is tudnak engem hívni, stb...
...közben meg ketyeg az idő...
Tehát ha bármilyen - akár pl. DECT-es - (az analóg vonalra kötött) telefon esetén hallom a kagylófelvételkor tárcsázás előtt hallható 425Hz-es búgást, akkor biztos lehetek benne, hogy semmilyen adatforgalom nincs az én számomon, ugye?
Az alapsávon füllel hallható minden történés, a tárcsahang pedig kizárja az egyéb kapcsolatot.
A nem hallható tartományban meg csak az xDSL tud dolgozni, ahhoz meg egyéb is kell ugyebár.
Köszönöm!!! Ez az, amiben nem voltam bíztos...
De várjunk! Mi az, hogy nem hallható tartomány?!
Olyan nem létezhet!!! Elvileg vezetékenként 3KHz a sávszélesség, azt szevasz. E szerint tudják a magán vezetékeket is multiplexelni.
TUDTOMMAL...
De... amúgy igen, akkor jó kérdés amúgy, hogy hogy a viharban van ADSL-nél bőven 33Kbaud-nál nagyobb netsebessége az emberfiának, miközben a telefonvonalra van bekötve a modem.
Bár én eddig azt gondoltam, hogy amiatt, mert az ADSL/IDSL a másik két érpárt használja.
Csak egy érpár van összesen.
A korábbi ADSL-technikánál nem véletlenül volt az a bizonyos passzív szűrő, amit be kellett iktatni a telefonnál. Ez a nagyobb (nem hallható) frekvenciákat nem engedte a telefonra jutni, mégpedig azért, hogy ne terheljen rá és ezzel ne rontsa le az ADSL jelszintet.
Az ADSL-modemnek önmagában nem volt fontos ez a szűrő, mert az eleve leválasztja magának a magasabb tartományt, kapacitív csatolással (jelenidő, mert az ország területén vannak még ilyen rendszerek is).
Később jött az, hogy a vonalról teljesen leveszik az analóg alapsávot (hangfrekvenciát) és csak a digitális elosztónak nevezett HGW (home gateway) lóg a vonalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!