Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Szabályos az ha 3 db földelt...

Szabályos az ha 3 db földelt dugalj 1,5-ös kábelekkel párhuzamosan van kötve?

Figyelt kérdés
Tehát, 2 vezeték van a csatlakozókban, így a dugaljak bekötése helyettesíti a sorkapcsokat.

2019. aug. 27. 22:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
56%

Ja és a hozzászólásom NEM az 1-es linkjére reagálva jött !

Hanem tapasztalat !

Honnan vetted,hogy egyáltalán megnéztem ?

Ha a jövőben is megismersz,akkor NE írj nekem semmit.

( se jót se rosszat )

2019. aug. 28. 12:30
 12/20 anonim ***** válasza:

A láncolás főleg a védőérintkezők miatt ellenjavallott.

De egyébként is kerülendő az összeadódó terhelés miatt A szerelvény csatlakozója nem erre van méretezve.

Az megint más dolog, hogy be lehet kötni 2 vezetéket is. A vonantsinen meg lehet feküdni is.

2019. aug. 28. 12:48
 13/20 anonim ***** válasza:
56%

Rendben.

Akkor arra szeretnék kérni egy választ,hogy ezek a wago gyors-csatlakozók pl,hogy lehetnek erősebbek áramvezetési,illetve rögzítési szempontból egy lecsavarozós,összeszorítós vezeték terminálnál,úgy,hogy ha a wago-ba beleteszel egy tömör réz drótot és össze-csípteted,majd miután megvagy,fogod a réz drótot és simán körbe-körbe tudod pörgetni ?

Mert az nekem valahogy nem tűnik reményteli és tartós kontaktnak.

A sodrott vezetékhez tökéletes,még érvéghüvelyezés nélkül is.

De a tömörnél kissé érdekes.

2019. aug. 28. 13:06
 14/20 anonim ***** válasza:

"hogy lehetnek erősebbek áramvezetési,illetve rögzítési szempontból egy lecsavarozós,összeszorítós vezeték terminálnál"

Egyszerű.

Acél rugó tartja fogva a vezetéket, mindig elegendő nyomóerővel.

A szerelvényben lágyvas csavaros-kengyeles rögzítés ugyanerre nem képes. Ha megmelegszik, kilágyul, berozsdál, stb. A wago érintkezői még több száz fokon is megőrzik az eredeti tulajdonságukat. Annak ellenére, hogy forgatni tudod a vezetéket benne.

https://www.youtube.com/watch?v=pXBK88vMWaU

2019. aug. 28. 14:11
 15/20 anonim ***** válasza:

"Honnan vetted,hogy egyáltalán megnéztem ?"

Gondoltam, hogy nem nézel szét, nem úgy nézel ki. Ismerlek már, sajnos.

"Akkor arra szeretnék kérni egy választ..."

Arra is kaptál választ, azt sem láttad (#2).

Véletlenül nekem ez az egyik problémám veled kapcsolatban, hogy már rengeteget kötekedtél velem oktalanul, raboltad az időm feleslegesen, miközben szellemi fogyatékos módjára látod a dolgokat. Vagyis nem látod.

"Ha a jövőben is megismersz,akkor NE írj nekem semmit."

Az lenne jó, ha nem szemétkedtél volna te sem velem, legutóbb a dugasztápos / töltős témában például, ahol a kutya sem szólt hozzád, mégis belém kötöttél, kényszeresen.

Pedig ezzel csak felbőszítesz, az ostobaságaiddal.

2019. aug. 28. 14:16
 16/20 anonim ***** válasza:

Voltak,és vannak mások is,akik " Rabolták/rabolják az idődet ".

Marhaság...

Nem kényszerítenek rá,hogy itt legyél.

Viszont vannak olyan emberek is,akikkel normálisan is el lehet vitatkozni,és nem megy át anyázásba,meg fogyatékkosozásba az egész.

2019. aug. 28. 15:28
 17/20 anonim ***** válasza:

# 16 Megint félrebeszélsz, mintha nem tudnád, hogyan működnek a fórumok. Ennyi erővel neked sem kellene vitatkozni, mégis megteszed.

Vitára ingerel, amikor kvázi hülyének nézel engem, miközben nyilvánvalóan tudom, hogy butaságokat beszélsz.

Tudom azt is persze, 20 év fórumozás után, hogy rengeteg félnótás troll van a fórumokon, akik erre élveznek, hogy butaságokkal provokálják a másikat. Vagy nem is tudják, mit csinálnak, hiszen minden bolond normálisnak képzeli magát.

2019. aug. 28. 15:43
 18/20 anonim ***** válasza:

A lényeg az, hogy szabad.

Hogy ajánlatos-e, az más kérdés. Lehet, hogy ezzel sincs baj.

Azt hiszem, mindazonáltal, hogy ha hetente kétszer kivennénk az ilyen dugaszolóaljzatot a helyéről, eltávolítanánk a lyukból addig, míg a vezetékek engedik, majd viszagyűrnénk, akkor lehet, hogy jövő karácsonyra kipattanna az egyik vezeték a helyéről.

jún. 2. 17:29
 19/20 anonim ***** válasza:

"A lényeg az, hogy szabad."

Itt a soroláson volt a hangsúly, és az kerülendő. Egy felülvizsgáló egyértelműen nem megfelelőnek minősíti. Tehát amikor az ingatlan érintésvédelmi felülvizsgálatát kell elkészíteni, akkor az nem lesz megfelelő az ilyen megoldás alkalmazása esetén.

jún. 2. 23:29
 20/20 anonim ***** válasza:

"Itt a soroláson volt a hangsúly, és az kerülendő."

A lényeg az, hogy sorolni szabad.

"Egy felülvizsgáló egyértelműen nem megfelelőnek minősíti. Tehát amikor az ingatlan érintésvédelmi felülvizsgálatát kell elkészíteni, akkor az nem lesz megfelelő az ilyen megoldás alkalmazása esetén."

A lényeg az, hogy ha ingere lenne egy felülvizsgálónak ennek a kiejtésére, akkor azt kell neki mondani, hogy a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Villamos Biztonsági Munkabizottsága szerint a sorolás ellen kifogás nem emelhető.

jún. 3. 07:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!