Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Állandóan bezárkózom! Mit tegyek?

Állandóan bezárkózom! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A szó szoros értelmében zárkózott vagyok. Ha hazaérek, első dolgom bezárni az ajtót, és ha vendégek jönnek, utánuk is zárok. Ha elmegyek itthonról, minden redőnyt leengedek akkorára, ahol már megbizonyosodok, hogy ember nem mászik be rajta. A kertkaput is állandóan zárom. Még a fürdő piciny ablakát is behajtom, ha elmegyek, hiába van jó idő, és hiába nem éri fel senki, pláne feltűnés nélkül. Olyan burokszerű érzésem van, szeretnék szabad lenni, nyugodt szívvel elmenni úgy otthonról, hogy nyitva az ablak, fel van húzva a redőny, és mégis meg vagyok győződve róla, hogy senki be nem tör a házba, de képtelen vagyok rá. Mit tegyek? Anyáék is mondják, hogy ez paranoia, és ne csináljam ezt.
2010. júl. 8. 14:28
 1/6 A kérdező kommentje:
Most is úgy tervezem, hogy elmegyek itthonról, és azt nézem meg vagy 5-ször, hogy minden rendesen be van-e zárva, holott ... :(
2010. júl. 8. 14:35
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen,ez valószínűleg kényszerbetegség,bár a legtöbbünk zárja a nyílászárókat,ha elmegy.Ha zavar,ha már akadályoz abban,hogy jól érezd magad,akkor betegség.Ezt pszichológus(vagy inkább kineziológus)tudná kezelni.

Ha én félek otthagyni a bicajomat,vagy bármi más tárgyat,"be szoktam vonni"gondolatban fehér fénnyel,és el is hiszem,hogy az megvédi.Eddig bejött!

2010. júl. 8. 14:42
 3/6 anonim ***** válasza:
Ez kényszerbetegség, kezelhető.
2010. júl. 8. 14:42
 4/6 anonim ***** válasza:
Jó dolog, hogy rájöttél, segítségre van szükséged, mert ez tényleg nem normális. A következő lépés, hogy felkeresel egy jó pszichológust, akivel kiderítitek, mi az oka ennek a zárkózottságnak - úgy megoldást találni is könnyebb lesz.
2010. júl. 8. 14:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Kényszeresség ez bizony. Illetve kényszercselekedet szerintem. Ez pszichés dolog, szóval gondolom olyan orvoshoz is kell fordulni, ha egyedül nem tudod legyőzni.
2010. júl. 8. 14:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Azzal semmi baj nincs ha ellenőrzöd hogy bezártál-e rendesen. Viszont amit leírtál az már kicsit túlzás, meg kell találnod a határt az elővigyázatosság és a kényszeres "zárkózottság" között.
2010. júl. 8. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!