Mit tegyek ha egyfolytában arra gondolok hogy egynap megszünök létezni?
Én személyesen abban hiszek hogy miután meghaltunk megszününk létezni. Erre nagyon sokat gondolok mostanában, és magabiztosan mondhatom hogy a legszörnyűbb érzés.Nem menekülhetek, meg fog történni és az idő telik. Tisztában vagyok azzal hogy nem fog fájni, sőt érezni se fogom és igazán nincs mitől félnem,de így is ha rá gondolok kétségbe esek. Van bárkinek bármi ajánlata hogy mit tegyek az ellen hogy erre gondoljak? Vagy annak is örülnék ha valakinek sikerülne meggyőznie hogy van valami a halál után. Bármi ajánlat.Vagy bármi segítség.
Természetesen megpróbálom oldani magamtól és néha érzem hogy jó irányba haladok, de gondoltam hátha valaki tud segíteni.
Lehet hogy ez hülye kérdés, de előre köszönöm a válaszokat. :)
Én tudom, hogy nem szűnünk meg, mert egyrészt számos erre vonatkozó kutatás enged már erre következtetni, másrészt sok olyan tapasztalást is átéltem már, ami racionálisan megmagyarázhatatlan.
Ezért én személy szerint biztos vagyok abban, hogy nem ez a világ az egyetlen, amit most látunk és érzékelünk, sokkal valószínűbb, hogy egy nagyobb egész része.
De nem akarlak, és nem is foglak tudni meggyőzni erről. Ez mindenkinek a saját útja, és hozzáteszem, én is erről az álláspontról indultam neki annak idején. Most sem vagyok vallásos egyébként.
Én úgy fogom fel, hogy az életünk egy álomnak felel meg, amit a teljesebb, "felsőbb" énünk álmodik. Álmodban sem tudsz a többi álmodról általában, és csak azt fogadod el valóságnak, ami akkor ott téged körülvesz.
Ettől függetlenül ébredés után egyből visszarázódsz abba, amit most valóságnak nevezel. Valamiért nagyon erősen az az érzésem, hogy a halál is ehhez lesz hasonló.
A halál nem a vég. Számos kultúra utal erre. Szerintem egyikben sincs olyan verzió hogy akkor mindennek vége.
Ki emlékszik egy középkori paraszt életére aki semmi jelentőset nem vitt végbe? Senki. De mit is számít ez? Semmit.
Te legyél boldog és elégedett! a többi nem számít.
Ja és az irodalom tanárom volt ingásnál és kihipnotizálta hogy ő férfi volt előző életében és háztartási balesetben halt meg.
Egy 5 évesen meghalt kisgyerek testvére pedig a haláleset után született majd még kicsiként kérdőre vonta szüleit hogy a játékait miért temették el a sírba és most nem tud játszani velük.... Sok jel utal arra h nincs vége a dolgoknak.
@6: Ezek harmatgyenge jelek. A regressziós hipnózis egész biztosan marhaság, a vallások halál utáni élet részét meg 2 dolognak köszönhetjük: az elmúlástól való félelmünknek (milyen jó azzal áltatni magunkat, hogy van valami a halál után), plusz néhány vallásban annak, hogy ezzel még pluszban kordában lehet tartani az embereket (halál utáni büntetés/jutalom annak függvényében, mit tett az illető az életében).
Nem mondom, hogy biztosan nincs semmi a halál után, mert ezt nem (sem) tudjuk biztosra. De azt igen, hogy semmiféle komolyan vehető jel nem utal egyelőre rá.
Ez a nézeteidtől függ. Mivel azt vallod, hogy a halállal lehúzzák a rolót, igyekezz úgy élni, hogy emlékezzenek rád az emberek, és kellemes emlék legyél. Lehessen rád felnézni, mert akkor az életből kihoztad a maximumot. Az elmúlás az élet része, el kell fogadni, és szerintem kicsit túl van lihegve. Pont emiatt értékes az élet is, mert véget ér, és igenis az elmúlás is lehet pozitív, mert nyomatékot adhat egy életpályának. (Lásd azokat az embereket, akikre haláluk után figyeltek fel)
Ne azon gondolkodj, hogy egyszer meghalsz és nem leszel többé, hanem igyekezz minél tartalmasabban élni és értéket hagyni magad mögött. Egy ateista számára ez lehet a halhatatlanság módja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!