Synesztro kérdése:
Mit jelent nektek az a szó, hogy Béke?
Figyelt kérdés
Sokszor elgondolkodom azon, hogy amíg a régi időkben az emberek átértékelve az életüket, esetleg egy útjuk során, vagy életcélt nyerve, azt mondhatták, hogy békére leltek, addig a mai rohanó, pénzhajhászó életünkben, vajon tudjuk egyáltalán? Ti éreztétek már azt, hacsak egy pillanatra is, egy helyen, egy kis ideig is, hogy elértetek egy életcélt, és tényleges nyugalomra, békére leltetek? Vagy keresitek még? Hitben lelnétek meg? Fontos ez még a mai világban, vagy már értelmét vesztette a jelentése? Én nagyon sokszor gondolkodom el rajta, ha egyedül vagyok. És félek, hogy nem tapasztalom meg ezt az érzést.:(2019. márc. 3. 21:22
1/2 anonim válasza:
Számomra a béke egy olyan állapot, amikor nem vagyok összetűzésben senkivel, nem stresszelek, és jól érzem magam. 16 évem során úgy érzem, fél éve először leltem békére, kezd egyenesbe jönni az életem egy környezetváltozásnak köszönhetően. Persze tudom, hogy a béke múlandó és bőven lesznek még az életben problémáim, de szerintem a legfontosabb, hogy az ember saját magában megtalálja a harmóniát. Néha ignorálni kell a kinti világot, és csak önmagunkra összpontosítani.
Tudom, hogy nagyon fiatal vagyok itt osztani az észt, de ez az én véleményem, és remélem komolyan tud venni, kérdező.
16/l
2/2 A kérdező kommentje:
Teljességgel komolyan tudlak venni, és persze meg is értelek. Őszintén szólva meglepett, hogy több hónapja kint lévő kérdésnél nem mondjuk ezotériában jártas felnőttek írtak, hanem pont egy fiatal lány, aki a válasz alapján meg hazudtolja a korát. Ezt jó volt olvasni. Mellesleg, csak hogy mindenki képben legyen, hogy pontosan mire értem a kérdést, ezt a kérdést az után írtam ki, miután újra megnéztem Tom Cruise Az Utolsó Szamuráját. Amikor a főhős egy új életcélért, egy új eszméért harcolt, ahogy látta, hogy a szamurájok milyen harmóniát tudtak összehozni, a béke, és a folyamatos harcok között, és a legvégén visszament hozzájuk, ott élte le az életét közöttük. Hozott egy döntést. És elfogadva az életét úgy döntött, hogy ő a békét, az egyszerű életet választja abban a kis faluban. Ezután kezdett el a kérdés foglalkoztatni engem is.
2019. márc. 31. 09:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!