Könyvajánlás egy depressziós embernek?
Szóval szeretnék egy könyvet adni egy embernek, aki különböző okok miatt jelenleg valamennyire depressziós, és értelmetlennek látja az életet, de közben küzd a különböző gondolatokkal, és élni szeretne. Kacérkodik a nihilizmussal, küzd a biológiai elrendeléssel, de közben úgy tűnik szeretne szembeszállni is velük, és valódi értelmet keres. Olvasgattam, és két jelöltem van, amik NAGYON különböző választások, és mindkettőről sok olyat írnak a neten, hogy egy hasonló helyzetben lévő embernek segíthet. Többen elég katartikusan számolnak be mindkettőről... Kíváncsi lennék, hogy mit gondoltok, melyik segíthet valójában.
- Jordan Peterson: 12 szabály az élethez
- Emil Cioran: A bomlás kézikönyve
Ha nem ismered ezeket, de szellemiségükben hasonlókat igen, akkor is érdekel a válaszod.
Az ilyen könyvek általában semmire sem jók. Inkább olyan könyv kellene, ami valamennyire felvidítja, pl. Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak.
A depressziót pedig pszichológusnak kell kezelni.
Ha valóban depresszióról van szó, akkor inkább pszichiáternek. Egyébként egyetértek az előzővel, annyi eltéréssel, hogy én Ciorant senkinek sem ajánlanám.😁
Az első könyvét nem ismerem, de nekem valami klisécsokornak tűnik, amitől én a falra másznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!