Hogy lehetnék éretebb gondolkodású?
Azon gondolkoztam, ha vsizamehetnék az időben egy évet és a mostani fejemmel csinálnám a dolgaim sokkal jobb lenne az életem.
Hogy lehetnék éretebb gondolkozású? Sokkal jobb lenne az életem.
Segítsetek, légyszives.
Első válaszoló az értett gondplklozás és a segítsgég kérés mióta függ össze?
15 éves vagyok.
Élet tapasztalat éld az életed és tanulj a hibáidból,
találkoz sok különböző korú, nemű hátterű emberrel beszélges velük és tanulj az álltaluk elkövetet hibákból.
Én is 15 vagyok és érett gondolkodású, de ennek van elég hátulütője. Érettnek lenni nem egy ajándék, hanem egy felelősség. Valamit valamiért. Az érettséggel együtt elvesztldőik az a kamasz hozzáállás, ami a többiekben megvan, és nehezen találod a helyed. Sosem látod úgy a dolgokat, ahogyan más tinédzser.
Szóval : VÁRJ ! Túl korán van még. Még tudsz ábrándozni. A világ nem az, aminek hiszed
Ne siess meglátni a világot
Lehet, rosszul fogalmaztam meg. Én arra gondoltam, hogy az elmult egy-két évben volt jó pár dolog amit ha ugy látok mint most akkor sokkal jobb lennne nekem most.
3. Köszi megprobálom!
4.Nem iagzán értek veled egyet. De köszi a válsaszt.
Szia,tudsz adni egy e-mail címet?
Segíteni szeretnék!
taijutsu@windowslive.com
Köszi szépen!
Írtam!
Remélem tudok segíteni. :)
Mi az, hogy VÁRJ!!! Még ne legyél érett gondolkodású!! Majd csak később, mert az nem jóóó ilyen hamar...:O?!
Hát szerintem ezzel nincs mit várni...ahogy idősebb leszel, jársz társaságokba, sok embert megismersz, majd magától összejön a dolog. De egy így feltett kérdésre viszont ne várj tényleges segítséget. Először is írd körül pontosabban, hogy te miért nem látod magad érettebb gondolkodásúnak? Túl gyerekes vagy? Túl egyszerűen fogod fel a dolgokat? Akárhogy is, van egy jó tanácsom. Ha a mostani éned kicsit (vagy nagyon, tök mind1) éretlen felfogású, akkor is mindig lesznek hozzád hasonló emberek, akikkel jól érezheted magad, lehet, hogy te olyan dolgokat is meglátsz, amit a nehezebb, érettebb fejűek esetleg észre sem vesznek, mert annyira lefoglalja őket az agyalás, vagy a túlzott meghatározás, vagy nemtom, hogy fogalmazzam:) Az a lényeg, hogy Te, még így, önmagad vagy, 100%-ig lehetsz TE! De ha másra akarsz hasonlítani, akkor már csak (max)50%ig lehetsz teljes...vagyis...tuod mit, inkább bemásolom, mert 1x nekem is ezt tanácsolta valaki, csak aranyos, könnyen megérthető (és könnyebben elmondható) metaforákba építve:):
"Fontos, hogy megtanuld: nem szerethet téged mindenki.
Lehetsz te a világ legfantasztikusabb szilvája, érett..., zamatos..., kívánatosan édes, és kínálhatod magad mindenkinek, de ne feledd: lesznek emberek akik, nem szeretik a szilvát. Meg kell értened: hogy te vagy a világ legfantasztikusabb szilvája, és valaki akit kedvelsz nem szereti a szilvát, megvan rá a lehetőséged, hogy banán legyél. De tudd ha azt választod, hogy banán leszel, csak középszerű banán leszel. De mindig lehetsz a legjobb szilva. Vedd észre, hogyha azt választod, hogy középszerű banán leszel, lesznek emberek akik nem szeretik a banánt. Töltheted életed további részét azzal, hogy igyekszel jobb banán lenni, ami lehetetlen hisz te szilva vagy, de megpróbálkozhatsz megint a legjobb szilva lenni..."
Csak ennyit akartam, de ha még ez sem jó Neked, akkor olvass sok könvet, amiknek az írójának tetszik a stílusa, esetleg olyan gondolkodású szeretnél lenni, mint ő, akk olvass tóle sok könyvet, és van rá esély, hogy egy kicsit átragad rád a stílusa. Vagy menj el valami önbizalom fejlesztő kurzusra, vagy ilyesmi...Az ilyenek szembesítik az embert a saját értékeivel. Biztos vagyok benne, hogy Te egy "mű" érettebb gondolkozás nélkül is egy Nagyon értékes ember vagy!!!...(legalábbis gondolom, olyan nincs, hogy valaki mindenben sz@r...ezt csak az ember gondolja magáról...de tudod,,,az vagy, amit gondolsz magadról:)!!! És ez (lehet nagy közhely, nemtom), de igaaaz!!!:DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!