Hogyan szoktatok tanulni?
Egyszerűen nem tudok semmi fontosat megtanulni...Nyelvet,matekot,irodalmat....semmi se megy bele az agyamba...mit tegyek?ti hogyan tanultok?mikor?egyedül vagy tanárral?
Van valami ötletetek,hogyan tudnám magam ösztönözni arra hogy tanuljak?Egyszerűen nem tudom magam rávenni vagy nem tudom...Leülök és csak nézem,magolom,bámulom az anyagot,de nem tudom megtanulni...szóval marad a puska :( Viszont most nagy szükségem lenne tanácsokra,segítségre,mert sok anyagot kell megtanulnom,amire nem tudok puskát írni,sőt nem is akarok...
Előre is köszönöm!
18/L
Szerintem ahhoz hogy tanulj nagy csönd kéne.Próbáltam ma tanulni de nem nagyon ment.
Olvasd el sokszor,akkor megjegyzed.
milyen beállítotságú vagy ,humán vagy reál?
én am este szoktam
Hazajövök ,eszek, alszok 2-3 órát. Elintézem a tennivalóimat.
És tanulok ,iszok egy narancslevet vagy egy teát.Kinyitom az ablakot +ba.
Ha nem megy a tanulás akkor próbáld kiszűrni belőle ami érdekel téged.Ha semmi akkor képzeld magad Dr.House-nak (és ez nem vicc!) és ,h te vagy a "legokosabb" stb.
Jegyzetelj,olvasd át többször ,keress rá netem, ilyenek..
menni fog , szurkolok hajrá!;)
Rem segítettem.16,5/F
sehogy! vizsga előtt átnézem az anyagot (:
pmmk gépész
f/21
érettségi szóbelit ki tudod telefonból puskázni, még a felkészülési idő alatt :D
utolsó voltam, csak el ne vegyék :D
háát... lehet, h ez másoknál nem jön be...
zene, leülök az íróasztalhoz, és olvasgatom...
lefexek aludni és hajnalban olyan 4-5 körül felkelek, mert akkor csend van és nyugalom, és tudom h ugyse fogok mással foglalkozni olyankor mert mindenki alszik, zavarni se fognak, és tudom h azér keltem h tanuljak. nemszoktam kávézni de ilyenkor mindig egy bögre kávéval nyitok.
több okból kifolyólag is alakult ki nálam ez a hajnali dolog, egyrészt mert itthon mindig van vmi üvöltözés szal máskor nemlehet.. másrészt meg akkor tényleg arra koncentrálok ha már eccer felkeltem miatta.. ez nemtudom mér.. de valahogy így van :)
00:17
Nálunk elvették a mobilokat úgy mint írásbelin :(
1. Saját írás: sokkal könnyebb a saját írásodat megtanulni, mint a nyomtatottat...
2. Jegyzetelés: a fontos szavakat kiemeled, azokat tanulod meg, mondatba foglalni meg már csak tudod.
3. Ülve tanulás: Mindenképp célszerű ülve tanulni, fekve nem jó, csak elálmosodsz...
4. Csend: ha csend van egyszerűbb az anyagra koncentrálni, mint hangzavarban. És ne gondolj tanulás közben másra...próbálj elmélyülni az anyagban...zárd ki a külvilágot.
5. Át kell gondolni és mutass érdeklődést: nem érdemes magolni, mert nem mész vele semmire sem...gondold át, miért van úgy, olvass esetleg utána és megmarad benned (nekem a törinél és közgáznál bevált)
Az érdeklődés meg azért jó, mert ha rossz szájízzel állsz hozzá, sokkal nehezebb...lsd. nálam töri...mindig is utáltam, soha nem tudtam megtanulni, állandóan kettes voltam belőle, viszont érettségi előtt mikor nekiültem, próbáltam megtalálni az összefüggéseket...stb, sokkal könnyebben ment, meg is szerettem a tantárgyat és 4-re érettségiztem belőle.
Először is köszönöm midenkinek,hogy válaszolt és a sok ötletekért is nagyon hálás vagyok!!!
Másodszor pedig az utolsó válaszolónak gratulálok :D
Még egyszer köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!