Miért mondják sokat a feltételes módú szavak végén a ragozást náknak? Annyira ótvar dolog!
Figyelt kérdés
innák
csinálnák
dugnák
aludnák
stb
annyira ótvar paraszt dolog. Akik így beszélnek mind kivétel nélkül műveletlen suttyók. Ez miért jó?
2010. jún. 21. 19:00
1/17 anonim válasza:
Tájszólás.
Így tanulták/szokták meg.
2/17 anonim válasza:
Nemtom... Mert a tesóm is NÁK-ozik állandóan én pedig nem... Holott egypetéjű ikrek vagyunk és nekem nyoma sincs a tájszólásnak... Néha kitudnám b*szni:D
3/17 anonim válasza:
Az én öcsém is ezt csinálja, mióta megnézte a híres "Babi néni" videót a youtubeon.....
( http://www.youtube.com/watch?v=RXg-2Us3NRY ha nem ismernéd)
4/17 anonim válasza:
előző: bocsi, megkérdezhetném a keresztneved?:)
5/17 anonim válasza:
Mi ebben a "Tájszólás"? :D Nem reagáljátok ezt a szóhasználatot, egy kissé túl?
6/17 anonim válasza:
Szerintem is nagyon idegesítő, és igénytelen...
7/17 anonim válasza:
Ja minden idegesítő és igénytelen, ami nem pesti, hanem vidéki, ugye?
8/17 A kérdező kommentje:
Csak megsúgom neked h Szekszárdon lakom..... Ez a nákozás sehol nem volt 10-15 éve. Ezt valami suttyó tróger elkezdte és egyre többen használják egyszerűen undorító! Nem igaz h ezek az emberek nem veszik magukat észre mennyire műveletlenek...
2010. jún. 23. 14:33
9/17 anonim válasza:
Hagy beszéljen már mindenki úgy, ahogy akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!