Szerintetek milyen a halál?
Itt nem igazán arra vagyok kíváncsi, hogy különböző hitű emberek leírják, szerintük mi van utána. Az érdekelne, mint emberek ti, hogy gondoljátok? Milyen érzés fog el benneteket? Féltek tőle? Feltudjátok egyáltalán fogni? Bárkinek a véleménye érdekelne, de kérlek ne a hitetek alapján írjatok. Azt írjátok le ti féltek-e tőle. Ha valaki viccesen ír vissza, vagy leszól, vagy valami, akkor már tudom is a választ, elvégre ha elbagatizálod már egyértelmű.
Valamilyen szinten persze mindenki fél, de senki nem mondja ki soha, ez egy amolyan tabu téma az emberek között. Szerintem kicsit igazságtalan a halál, de természetesen a véleményem ebben nem fog számítani a végén. Kicsit képtelennek tartom, hogy egy nap majd elmegyek és nem látok semmit. Nem leszek. Oké, kicsiként én is átéltem már milyen egy ismerős, családtag halála, de igazán nem érintett meg, mert nem is igazán értettem. Ha manapság halna meg valaki sem vagyok benne biztos, hogy sikerülne maradéktalanul felfognom és úgy reagálnom, ahogyan kellene.
Mindenféle öngyilkos hajlam nélkül kérdezem, ha meghalunk az milyen? Ti mit éreztek ennek kapcsán? Ti természetesnek vagy igazságtalannak gondoljátok? A módjától, vagy magától a haláltól rettentek meg?
Hallottam, hogy ahogy az ember halad előre a korban egyre inkább elfogadja a dolgot. Ezért szeretném ha leírnátok mennyi idősek vagytok.
Én 18 éves vagyok, szeretem az életet, és legnagyobb célom az volna, hogy örökké éljek, de sajnos tudom, hogy ez lehetetlen.
Ui.: Szerintem ebbe a kategóriába illik bele leginkább.
Talán a legrosszabb az, ha valaki megtudja, hogy hónapok vannak csak hátra, de úgy érzi még lenne itt feladata és annyi nem elég.
Maga a halál mint pillanat, tényleg semmilyen. Ha eleget szenvedsz, valóban megváltást jelent. Idős korban sem azért könnyebb elfogadni mert beletörődik az ember, hanem mert fáradztó élni. Még jól élni is fárasztó. Jó érzés lehet meghalni, ha tudod, hogy bevégezted a rád bízott feladatokat az életeddel.
Nem tudom hogy működnek a halálközeli élmenyek, hogy mennyire valós amit megtapasztalnak mások. Merthát ha beáll az agyhalál, akkor nincs ami fizikai dolgot tapasztaljon. Szóval nem tudom mikortól válik el a lélek, azt se tudjuk mikor került a testbe. Nem hiszem hogy ebből a szempontból lényeges most ez. Amit írtak eddig, tényleg úgy van, haldoklás közben sem tudatosul, hogy meg fogsz halni. Nem félelmetes, csak történik.
Utolsó tudom, csak egyszerűen olyan fura nem is tudom. Előzőeknek.
Én is úgy gondolom, hogy nincsen semmi, csak egy pillanat, de én valahogy attól az egy pillanattól félek.
Ez így picit butaságnak hangzik és tényleg ráérek még erre, de azért kíváncsi vagyok a legnagyobb titok pedig itt van az orrunk előtt de senki nem tudja, ez is ijesztő.
Második válaszoló! Igazi túlélő vagy. Nem tudom mit kéne hinnem Istennel kapcsolatban, de ha ennyiszer túlélted "sokat érsz".
Köszönöm, hogy írtatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!