Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » A páromnak nem tetszik a...

A páromnak nem tetszik a hajszinem, de én még így érzem jól magam. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Régen eredeti barna hajam volt aztán voltak benne később melír csíkok végül inkább vissza festettem barnára de az már nem az eredeti színe volt. Kb másfél éve pedig szőke lettem és igazán ezzel érzem jól magam a bőrömben. Apáról is így ismert meg és mondta is hogy neki amúgy nem jönnek be a szőkék de engem kezd megszokni így. Most meg egyfolytában azzal jön hogy festessem be vörösre vagy vissza barnára mert hogy ez nekem ritka szarul áll ami most van. Azt nem veszi észre hogy ezzel megbánt engem és hogy nekem meg pont így jó.. ti mit tennetek ebben a helyzetben? Már sokszor mondtam neki hogy én így érzem magam jól de egyre jobban ellenzi a szőkét.

2018. júl. 20. 16:19
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszi a kommenteket! Főleg a harmadik hozzá szolonak. Megegyeztünk abban hogy barnára vissza festetem így mindenki nyer. Én nem leszek vörös ő meg nem kell nézze tovább a szőke hajamat. Már meg is csinaltattam. Meglepetés lesz neki ő még nem tud róla. Remélem örülni fog. 🙂
2018. júl. 27. 18:38
 12/14 anonim ***** válasza:
92%

Nem értem, miért vagy még vele.

Ha nem fogad el téged úgy ahogy vagy, és nem érdekli, hogy jól érzed így magad, akkor szerintem nem éri meg fáradozni miatta.

Néha önzőnek kell lenni, és először a saját érdekeiddel törődj, utána a másokéval.

2018. júl. 29. 10:48
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az utolsóval. Nekem ez pasi nagyon irányítás mániásnak tűnik. Nem is értem, miért a kérdezőt ugattátok le. Eleve már szőkén ismert meg. Most azt szabja meg, hogy milyen színű legyen a hajad, később azt, hogy hogy öltözködj, aztán mit? Ahhoz is az ő engedélye kell majd, hogy levegőt vegyél? Nekem nem kellene olyan pasi, aki be akar korlátozni, vagy meg akar változtatni.
2018. júl. 29. 16:07
 14/14 FoxtrotLidérc ***** válasza:

Egyrészről: A kérdezőt azért értem meg, mert ha valaki valahogyan valakit megismer, akkor egy: "Ha nem jön be amúgy neki", akkor a híg gyászért jön vele össze? De ha már összejön, kettő: Miért kell a másikat megváltoztatni? Ha alapból valakit állítólag olyannak szeretek, amilyen, akkor miért közlöm vele bunkó módon, sőt utasítom parancsoló hangnemben hogy változzon meg? Ezt ha újra megszületek sem fogom tudni megérteni... Ez szerintem helytelen.

Nagyon úgy látom, hogy az előttem szólók CSAK végletekben képesek gondolkozni. Az egyik oldal következetesen azt mondja, a kérdező azonnal adjon fel mindent, és hogy képzeli, és egyáltalán is és különben is. A másik oldal olyan szinten a ló túloldala, hogy az megdöbbentő. Túl merevek, túlságosan is képtelenek kompromisszumokat kötni - holott egy párkapcsolat erről szólna... "Majd nem a h***e f*** párom fogja megmondani, hogy mit tegyek!" Akkor sem, ha szépen kéri...

A saját véleményem: Ha valakit valahogy megszerettem, akkor nem akarok változtatni rajta. Ha valaki a szememben tökéletes, akkor nem kezdem el verni a palávert, hogy csak azért változzon meg, mert rám jött a dilihopp. A tökéletest nem lehet tökéletesíteni, mert tönkretesszük.

Viszont. Azt nem fogadom el, hogy pl. néha ne kedvezzünk a párunknak bizonyos dolgokban. Annyiban értek egyet pár előttem szólóval, hogy azért valahol érdekes a párunk véleménye is. HA ismétlem HA tetszeni akarunk neki, akkor vannak dolgok, amiket el kell engedni. Mi esetünk párommal: Irtózom a női rövid hajtól. Párom amikor a már-már derekáig érő hajából csináltatott vállig érőt, majd állig érőt, akkor nem szóltam. Amikor viszont szóba hozta, hogy levágathatnám a hajam, én azzal a feltétellel engedtem a kérésnek, hogy ha ő visszanöveszti, én vágatok. Mert elegem van a "rövid" hajából, ami 6-7 évet öregíti (igen, ezt így mondtam el - direkt nem szóltam egy büdös hangot sem előtte). És megtettük a dolgot. És működik a rendszer. Nem a kompromisszumkötéssel van tehát a baj, hanem azzal, hogy sok esetben csak az egyik fél ad. Ha kölcsönösen változtatunk valamennyit magunkon, az nem baj. Ha azonban párom azt akarná, hogy holnaptól kötött mellényben, ingben, és szövetnadrágban, meg lakkcipőben rohangásszak, akkor max kétszer lennék hajlandó elmondani, hogy nem, mert nem érezném benne magam jól. Harmadjára repülne, mint a győzelmi zászló. Határokat nyilván kell, és fontos kijelölni - ez pedig nem csak az egyik oldal kiváltsága. De hogy hol van az, ami még belefér, az egyénenként változó. Az az igazi, ha mindkét oldal meghallgatja a másik kívánságait, és igyekeznek a közös pontokat megtalálni. Mindkét oldal enged, mindkét oldal kijelöl határokat.

2020. márc. 28. 03:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!