Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért van ez? Mit kellene tennem?

Miért van ez? Mit kellene tennem?

Figyelt kérdés

Ahányszor leülök tanulni és nem jegyzek meg valamit könnyen, elkezd görcsölni a hasam és szorongok. Mondhatni teljesítmény kényszerem van, de nem tudom miért. A szüleim nem várnak el tőlem sokat. Megelégszenek a 4-es 5-ös átlaggal, ha nagyon nem megy egy tantárgy, akkor a 3-sal is, amit könnyen teljesíteni tudok minimális tanulással. Csak órá előtt olvasom el a tananyagot, és így megvannak ezek a jegyek. Viszont nem szeretem ezt, mert így semmit nem érek vele. Én nem jó jegyeket szeretnék. Nekem nem az a fontos, legalábbis azt hiszem. Mégis szorongok, amikor négyest kapok.

Kicsi koromtól azt hallgatom, hogy mennyire okos vagyok. Akkor még szerettem ezt hallani, de mostanában csak felidegesít és elszomorít, ha valaki ezt mondja. Úgy érzem, hogy egy kényszer van rajtam. Ha okos lennék, akkor kitűnőnek kellene lennie a bizonyítványomnak!

Tudom, hogy zavaros, de azért remélem le lehetett szűrni a lényeget.

Miért van ez? Mi kellene tennem ellene? Hogy tudnék ezen változtatni? Maximalista lennék?

2018. jún. 22. 15:17
 1/3 anonim ***** válasza:
Én is világéletemben azt hallgattam, hogy mennyire okos vagyok. Most pedig azt érzem, hogy mégsem. Kitűnő vagyok, közben tudás nincs mögötte. Lehet, hogy nem vagy kitűnő, de van mögötte tudásod, és az a fontos.
2018. jún. 23. 21:21
 2/3 anonim ***** válasza:

Viszonyítás kérdése . Általában ha valaki azt mondja ,hogy okos vagy , az illető saját magához viszonyít.

"Nem számít az átlag" , de mégis szeretnéd bebizonyítani ,hogy 5-ösre megy az anyag.

Tőlem nem vártak el semmit , csak ,hogy csináljam meg a sulit.... Mégis 4-esnél rosszabb jegyem nem volt . Volt nekem is olyan ,hogy görcsölt a hasam , stb az idegességtől , de ezen túl kell magad tenni.

Ajánlom ,hogy szedj magnéziumot . Lehetőleg olyant , ami a pszichét rendben tartja.

Remélem tudtam segíteni . Ha gondolod írhatsz . :)

2018. jún. 30. 00:39
 3/3 A kérdező kommentje:

Igen tudom, hogy ezen túl kéne tennem magam, de nem igazán megy, és ez a bajom. Persze ezen, csak én változtathatok.

Egyébként, ezért nem értem én se, hogy miért zavar ha nem tökéletes az átlagom. Nem érdekkel. Magam részéről semmi kép, de mégis megakarok felelni, még magam sem tudom pontosan kinek. Talán magamnak akarok bizonyítani, nem tudom.

Mindenesetre köszönöm a válaszokat, és ha esetleg tudtok valamit még tanácsolni, akkor kíváncsian várom.

2018. jún. 30. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!