Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Olyan üresnek érzem az életem...

Olyan üresnek érzem az életem :- ( Hogyan változtassak ezen? Ha valaki nem mondja el mindjárt, felkötöm magam!

Figyelt kérdés
Ez egy olyan érzés, hogy létezek, mint anyag, és mint tudat, de nem érzem azt, amiért élnem kéne,persze kivéve azt a biológiai folyamatot, amit önfenntartásnak neveznek, hiszen ösztönösen a túlélésre törekszünk. Úgy érzem magam, mint egy állat, ami nem okkal él. Annak ellenére, hogy mindig csinálok valamit, annak ellenére mégis mindig úgy érzem, hogy megöl az a semmi, ami én magam vagyok. Az emberek közt régebben enyhült ez az érzés, de manapság már semmi sem segít :( Elemészt az üresség. Nem szerelmi bánat, a szerelemre világ életemben képtelen voltam, habár néha sikeresen tettettem. Fiú vagyok
2010. jún. 16. 21:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
71%

De fura:) én pontosan ugyanígy érzek, pedig 25 vok..

Ritka érettnek tűnsz a korodhoz képest ,engem is mindig túlérettnek tartottak,de 16 évesen nem tudtam így megfogalmazni az aktuális problémát , hogy mi bánt..

Sokan írták hogy próbáld ki ezt vagy azt ,járj szakkörre ,sportolni stb. És persze ezek jó dolgok, de az üresség érzésen nem enyhítenek. Talán azért látod úgy h nincs értelme még az önképzésnek sem ..mert nincs kivel megosztanod magad.Én magányos vagyok legtöbbször, de nem azért mert nem lehetne 100féle felszínes ilyen v olyan kapcsolatom ,hanem mert nem találtam még meg azt az inspiratív közeget ,ami motivál ,ahol kibontakozhatok ,ahol teljes mértékben önmagam lehetek, akár egy nemes hasznos cél érdekében..

Én inkább vagyok egyedül egy szobában és olvasok zenét hallgatok stb .mintsem hogy olyan emberekkel legyek akikkel nem akarok, v ahol szintén csak a felszínes képmutatást érzem .

Rosszabb periódusaimban mint amilyenben az utóbbi egy hétben vagyok, felmerül bennem a kérdés, h ez vajon valamifajta predesztinált dolog e ,vagy van lehetőségem a valódi változtatásra ,hogy azt a harmonikus életet tudjam élni amit szeretnék, és erre keresek megoldásokat illetve hasonló emberek társaságát.. pl, Amit nagyon szeretek és ami hihetetlenül fel tud tölteni, pl a jó gopel zene ,vagy egy jazz szám ..

A környezeted mennyire determinálja a változást az életben ? Van olyan dolog v ember az életben amit csinálva v aki mellett megszűnik az üresség érzés ?

2010. jún. 18. 15:00
 12/15 anonim ***** válasza:
57%
erre csak azt tudom válaszolni, h totál így érzem magam én is.........
2010. júl. 19. 23:18
 13/15 A kérdező kommentje:
Hát, az osztálytársak többségében tahók és plázarib@ncok. Számukra én csak egy kívülálló valaki vagyok, aki nem sok vizet zavar. Még mindennek a kezdetén egyszer felkerestem az iskola pszichológusát, de nem tudott semmi használhatót mondani.Azóta inkább álcázom magam előtte és mindenki más előtt is, mert nem akarom, hogy rajtam csámcsogjanak. Az üresség érzése néha enyhül egy nemrég felfedezett dologra. Ha valamit kreálok (bármit) akkor egy pillanatig úgy érzem, hogy van értelme az életnek. Most azon dolgozok, hogy ezt az érzést a lehető legtovább bírjam hosszabbítani. Ha csak elektronikusan ,,játszom" kishúgom egyik játékával, nevezetes a Spore -ral, ami ugye abból áll, hogy ,,szörnyeket" kell ,,tervezni", már az is tud valami kis értelmet adni, de a festés és a zeneszerzés nyilvánvalóan ezerszer jobb. Manapság már elalvás előtt még csak behunyom a szemem, és képzelgek, rövid történetekről, zenéket szerzek a fejemben,képeket képzelek magam elé, terveket kovácsolok. Amikor újra elkezdődik az iskola, akkor majd be akarok iratkozni kézműves szakkörre, illetve kémiai kísérleteket is szeretnék elvégezni, hiszen régebben érdeklődtem ezen téma iránt. Most például a vegyészek virágoskertje nevű kísérletet akarom elvégezni elvégezni. A Spore példáján a gépes játékokat is kipróbáltam, illetve csak a SimCity sorozatot, végül is ideig-óráig szórakoztató, de értelmetlen hülyeség, akárcsak maga a Spore, szóval ezek helyett majd lehet inkább elkezdek írni egy könyvet a későbbiekben. Az alkotás valahogy értelmet ad nekem. Amióta feltettem ezt a kérdést, ezt teszem, és már sokkal pozitívabban tudok gondolkodni. Rájöttem, hogy lehet, hogy az életnek nincs célja, hogy semminek sincs értelme, de a céljainkat mi adjunk magunknak, saját sorsunk kovácsai vagyunk. Vagy az is lehet, hogy mindenkinek csak egy célja van; megtalálni a saját célját, mert néha ez a legnehezebb feladat. Én remélem, hogy megtaláltam a célom. És sorstársaimnak is csak azt tudom ajánlani, hogy annak ellenére, hogy nincs kedved hozzá, csináld, mert ha eleget keresel, elég dolgot próbálsz ki, meglelheted a célod, és azzal a boldogságot. Jobbulást mindenkinek!
2010. júl. 20. 00:36
 14/15 anonim ***** válasza:
De jó volt most ezeket végigolvasni. Sokat segített. :-) Köszönöm kérdező!
2013. febr. 19. 22:15
 15/15 anonim ***** válasza:

Atyaisten, mintha minden szót én írtam volna! Kész megkönnyebbülés volt olvasni, köszi!

A keresgélős fázisban vagyok. Általában közönyösen veszem tudomásul, hogy ez a folyamat még évekig is eltarthat. Addig ilyen uncsika marad az életkém, de majd elszórakoztatom magam vhogy.

De néha elfog a kétely, hogy talán sosem jövök rá, mihez is akarok kezdeni magammal, és csak peregnek tovább az évek ilyen üresen, mint eddig... Annyi mindenbe fogtam már bele és hagytam aztán ott csalódottan, hogy nehéz optimistának maradnom.

Ezzel mit lehet csinálni? Veled hogyan történtek meg ezek a dolgok, mit csináltál?

2015. ápr. 25. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!