Olyan üresnek érzem az életem :- ( Hogyan változtassak ezen? Ha valaki nem mondja el mindjárt, felkötöm magam!
Figyelt kérdés
Ez egy olyan érzés, hogy létezek, mint anyag, és mint tudat, de nem érzem azt, amiért élnem kéne,persze kivéve azt a biológiai folyamatot, amit önfenntartásnak neveznek, hiszen ösztönösen a túlélésre törekszünk. Úgy érzem magam, mint egy állat, ami nem okkal él. Annak ellenére, hogy mindig csinálok valamit, annak ellenére mégis mindig úgy érzem, hogy megöl az a semmi, ami én magam vagyok. Az emberek közt régebben enyhült ez az érzés, de manapság már semmi sem segít :( Elemészt az üresség. Nem szerelmi bánat, a szerelemre világ életemben képtelen voltam, habár néha sikeresen tettettem. Fiú vagyok2010. jún. 16. 21:18
1/15 anonim válasza:
tanulj meg szeretni, barátkozz, meg foglald el magad értelmes dolgokkal - menj diákmunkára, sportolj, segíts otthon, tanulj, olvass sokat.
2/15 A kérdező kommentje:
Az értelmes munka nem segít. A diákmunkát próbáltam, hiszen a szociális igényeimet is kielégítette, de ugyanúgy csak időlegesen enyhítette az értelmetlenséget. A tanulás viszont. Mielőtt elveszítettem volna az érdeklődésem szinte minden iránt, nagy guruja voltam a természettudományoknak, de ma már ezek sem kötnek le. Igaz, olvasok még róluk könyvet, amiből nyilván tanulok is, de minek? Nem változtat semmit. Szeretni pedig hogy tanuljak meg? Hogy kell szeretni? A barátkozás pedig mint fentebb írtam, nem segít. Már semmiféle szociális tevékenység sem képes kizökkenteni ebből a lassan 2 éve tartó állapotból. Először csak kis probléma volt, és alig néha éreztem, mára már azonban teljesen elemésztett, és csak árnyéka vagyok régi önmagamnak.
2010. jún. 16. 21:32
3/15 anonim válasza:
akkor fordulj pszichológushoz, mert ez nem normális így. hátha tudna segíteni! vagy olvass önsegítő könyveket.
egyébként depressziós vagy, vagy történt vmi rossz az életedben, vagy mi váltotta ezt ki nálad?
4/15 anonim válasza:
sorstársak vagyunk, csak nekem más a helyzetem
hány éves vagy?
5/15 A kérdező kommentje:
16 éves vagyok, viszont az ismerőseim szerint mindig túlérett voltam, rokonaim szerint 5 éves korom után nem voltam gyerek. Szakértő segítségen én is gondolkodtam már, de sosem sikerült a jó helyen kilyukadnom. Az öngyilkosságot nagyon komolyan sosem fontolgattam, de gyakran eljátszadoztam a gondolattal, ám mindig oda jutottam ki, hogy remény még talán van számomra, és hogy biztos lenne olyan, akinek hiányoznék. De köszönöm az eddigi válaszokat, és persze az ez utániakat is.
2010. jún. 16. 21:56
6/15 anonim válasza:
16 vagy, még előtted az egész élet. beszélgess a családoddal,ha egyedül érzed magad. itt a nyári szünet, mivel foglalod el magad? mert ilyenkor a semmittevés nem tesz jót.
7/15 A kérdező kommentje:
Írtam, manapság már semmilyen szociális tevékenység sem enyhíti az ürességet. Meg mint magában a kérdésben is leírtam, nem a semmittevés a probléma, hiszen annak ellenére, hogy mindig csinálok valamit az ürességet érzem csak
2010. jún. 16. 22:09
8/15 A kérdező kommentje:
Ja, és olvasgatok, főként olvasok, meglátogatom nagyszüleimet, ismerősökkel találkozok, és 1 - fél órát netezek
2010. jún. 16. 22:11
9/15 anonim válasza:
21:17 vagyok. szerintem ez depresszió
vagy nem létezik hogy valamiféleképpen nem vagy megelégedve az emberekkel?
10/15 A kérdező kommentje:
Akár az is lehetséges. Nem tudom. Csak azt tudom, amit érzek.
2010. jún. 17. 16:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!