Az alábbiak jó tulajdonságok?
Mindig bajban vagyok, amikor a jó tulajdonságaimat kell összeírnom. Az a baj, hogy elkezdek mindenféle szép szavakat irogatni, aztán elgondolkodom, hogy ezek valóban jót jelentenek-e.
Például:
Megértő, toleráns, türelmes - Oké, türelmesen végighallgatom mindenkinek a mondandóját, megértően bólogatok, és toleránsan viszonyulok a viselkedésükhöz. De ez inkább azért van, mert kerülöm a konfliktusokat, félek attól, hogy ellenséges viszony alakulhat ki közöttünk, pedig lehet, hogy épp a konfliktusok által tudnék továbblépni.
Jó munkaerő - A munkahelyen próbálok a lehető legjobban teljesíteni. De ez is inkább csak a félelem miatt van, attól félek, hogy nem tartanak elég értékesnek a munkahelyen.
Nagylelkű, becsületes - Egyre inkább úgy érzem, hogy azzal, hogy folyton adok, és mindent betartok, inkább egy balekhoz kezdek hasonlítani.
Rendszerető - Tudom, ennek sok fokozata van, rendmániás ugyan nem vagyok, de azért néha lehet, hogy jobb lenne kiszakadni a régi kerékvágásból, és már kicsit bizonytalanul írom le ezt a szót is.
Szóval úgy érzem, a "jó" tulajdonságaim egy része inkább a félelmen, a befelé forduláson és a visszahúzódáson alapul. Már nem igazán merem egy listában említeni ezeket azokkal, amelyek tényleg előrelendíthetik az életem. Más is van így? Vajon az idők folyamán megváltozott ezeknek a szavaknak a jelentése? Ti hogy látjátok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!