Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Már nem bírom, utálom ezt az...

Már nem bírom, utálom ezt az egészet. Mit tegyek, hogy jobb legyen?

Figyelt kérdés

A történethez hozzátartozik,hogy az általános iskolai osztályom elég érdekes volt...hogy úgymondjam sokan mindennel foglalkoztak csak azzal nem amivel kellett volna(kellene).Ez a jó néhány ember elvitte az osztályt egy negatív irányba,amiből én (és még páran) kilógtam.Ezért nem volt sok barátom,meg semmi.

Most,hogy bekerültem középiskolába jobb lett a helyzet,talán.Eddig úgy éreztem,hogy remek lett minden...de már nem vagyok benne biztos.Nagyon jó hangulat van mindig az osztályban,sokat nevetünk.De a negatív erő itt meg van.Rengeteg buknak,sok a lógás,van aki egész évben alig volt bent.Ez a negatív erő,a lehúzás nagyon megnehezíti a dolgomat.

Jól érzem magamat velük,amikor nem tanulásról van szó,de egyébként néha már szörnyű.Valószínűleg osztályelső leszek,de az átlagom "csak" 4 körül lesz.Ilyen körülmények között elég nehéz jól tanulni,mert 1-1 dolgozat után azt hallom,hogy stréber vagyok vagy hasonló.

Azzal már nem is foglalkozok,hogy azt mondják stréber vagyok,mert nem vagyok az.Vagyis szerintem az a stréber,aki a tanulásnak él,nem jár el szórakozni.De én nem ilyen vagyok!Nekem vannak céljaim és azért teszek.

És ha ez még nem lenne elég,itthon is hallgathatom azt,hogy csak 3-as leszek infóból.Apám azt mondta,hogy akkor nem gépezhetek majd meg ilyenek...de nem érti meg,hogy mindenből nem lehet javítani.Félévhez képest így is javítottam 6-7 tantárgyból,ami nem kis dolog szerintem.

Ez mellett pedig nap,mint nap szembesülök azzal is,hogy fogynom kéne és,hogy bálnabébi vagyok.2-3kg-t tényleg fogyhatnék,de igazából szerintem az sem lenne olyan fontos,mert nem vagyok dagadt,de még duci sem (160/57).

Ezek így együtt teljesen lerombolták az önbizalmamat,ami eddig sem volt sok...Elegem van ebből az egészből,de nem tudom mit tehetnék.

Apámnak hiába mondom szépen,normálisan,hogy nem vagy kövér,csak vita lesz a vége.De tegnap már megmondta nekem,hogy ő csak jószándékból mondja ezt,mert nem szeretné,hogy én emiatt a későbbiekben konfliktushelyzetbe kerüljek.Erre én elmondtam normálisan,hogy szerintem egyáltalán nem vagyok duci és,hogy konfliktushelyzetbe akkor is kerülhetek ha vékony vagyok,pont amiatt.Ezen megint összevesztünk...

Mit tegyek,hogy újra legyen önbizalmam?Így még tanulni is nehéz,mert ez a negatív energi teljesen kikészít,és amit normál esetben megtanulok fél óra alatt,azt most 1óra alatt.Egyszerűen nem hiszem el,hogy képes vagyok rá,pedig igen...Csak ez,hogy ennyire elszáltt az önbizalmam...

Mit tegyek?

15/L

2010. jún. 11. 20:02
 1/5 A kérdező kommentje:
Bocsi,hogy hosszú lett!
2010. jún. 11. 20:02
 2/5 haggyámán ***** válasza:

Hidd el, nem csak te vagy ilyen cipőben. Ez szinte minden tini életében előjön ilyen korban.

Miért lennél stréber? Csak mert jobb jegyeket kapsz? Képzeld, én is kaptam jobb jegyeket, még se tanultam sohase, maximum verseket. Nekem is mondták, de én tudtam magamról, hogy otthon nem tanulok. Mások tanultak otthon, még se kaptak jó jegyeket. Idióták akik ezt mondják, vagy ami még valószínűbb, féltékenyek.

Az apuddal meg ne törődj. Vagyis ne hagyd, hogy újabb vitát indítson. Ha mondja, hogy duci vagy, mond azt, hogy akkor majd sportolok kicsit, és köszönd meg neki, hogy szeretne segíteni neked. Ebből nem hiszem, hogy kialakulna veszekedés.

Az pedig, hogy 3-as lett az infód, semmit se jelent. Én infó tagozatra jártam, mégis sokak szenvedtek belőle. 27 főből nagyon maximum 5-6-an megyünk tovább infó szakon. Semmit se befolyásol, ha egyetlen egy tantárgyból 3-as lettél. Személy szerint 11-dik félévkor megbuktam történelemből, év végre 3-as lettem. Az érettségi írásbelim 80%-os lett belőle.

Hogy legyen önbizalmad, semmi mást se kell tenned, csak hinni magadban. Nem is törődni más véleményével, el kell hinned, hogy te igenis egy szenzációs csaj vagy, vagy 5 fiúnak bejössz, csak nem mernek leszólítani, mert félnek, hogy elutasítod őket. Hinni kell, hogy majd sikeresen elvégzed az iskolát, utána ha továbbtanulsz felvesznek, ha nem, akkor hamar találsz állást. Csak hinni kell, és nem szabad hagyni, hogy ezt bárki is befolyásolni tudja.

2010. jún. 11. 20:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Nálunk azt hívják strébernek, aki állandóan jelentkezik órán. Ha te is ezt csinálod, akkor ne csodálkozz, ha nem, akkor meg inkább szard le nagy ívben, mit mondanak.
2010. jún. 11. 21:29
 4/5 anonim válasza:

Utolsó..

nálunk irodalom órán azért kapott valaki ötöst, mert állandóan jelentkezett, ezt órai munkának minősítette a tanár.

Kedves kérdező, mivel itt az év vége, itt a nyár próbálj meg egy kicsit kikapcsolódni, keresd fel a barátaidat.Amúgy teljesen megértelek, mert a problémáid passzolnak az enyémhez teljesen..

2010. jún. 12. 12:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Az első rész olyan, mintha a saját történetemet olvasnám. Annyi, hogy én most megyek gimibe.

A stréberségről annyit, hogyha nem vagy beképzelt a jó tanulmányi eredményeidért, akkor nem fognak piszkálni. Ha pedig mégis cikiznek, akkor nem kell velük foglalkozni, hadd mondják, amit akarnak. Persze nem szabad megfeledkezned a szórakozásról sem, tehát ha eljársz ide-oda az osztálytársaiddal, barátaiddal nem fognak csúfolni. Ha ezeket kipipálhatod, akkor érdemes lenne elmagyarázni nekik, hogy mit is jelent az, hogy srtéber.

Apukáddal kapcsolatban pedig azt tudom mondani, hogy tényleg ne adj a véleményére. Az én unokatesómat(fiú) csúfolta az apja, hogy el fog hízni, meg kövér stb, miközben egyáltalán nem volt az. Ennek az lett a következménye, hogy a fiú anorexiás lett, már majdnem odajutottak, hogy elvegyék a szülőktől a gyereket, amikor egy szakember segítségével sikerült segíteni rajta. Most már elég jól néz ki, felszedett pár kilót, viszont nagyon vigyáz az evésre, zsíros ételeket, üdítőket, süteményeket nem eszik soha, pedig régen mindig ő ette meg a tepsi sütemény felét.

Tehát nem kell foglalkozni mások véleményével, senki sem tökéletes. :)

Kicsit hosszú lett, de remélem segítettem egy kicsit. ;)

15/L

2010. jún. 16. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!