Mitől lehetnek ezek néha elalvás előtt?
Majdnem alszok, nagyon álmos vagyok, előtte ment egy zene a fejemben, aztán egyszer csak átvált. Már egy számomra eddig ismeretlen, sosem hallott zene megy, amit talán még le is töltenék néha. Lehet elektronikus, rap, rock, metál vagy akármi.
Vagy beugrik a fejembe egy meseszereplő, pl. Spongyabob, aztán elkezd átalakulni és valami nem létezőt látok, ami kb. 1-2 mp után lecserélődik, és ez így megy, amíg ki nem nyitom a szemem.
Vagy horrorfilmbe illő arcok villannak be, de ez a legritkább a háromból.
Az alvás kezdetén, félálomban téta-hullámokra áll át az agy. Nagyobb amplitúdójú, alacsonyabb frekvenciájú hullámok ezek.
Az agyad ilyenkor átmenetet képez a valóság és a hallucinációk között. Kezd szétesni az öntudatod, és az érzékeid lekapcsolnak. Ilyenkor teljesen normálisak az illogikus hallucináció szerű képek.
Még félig aktív az öntudatod, és tisztán emlékszel is a dolgokra. Már kezd homályosodni minden amikor aztán átlépsz még lassabb delta-hullámok világába, itt már nem beszélhetünk öntudatról, memóriaemlékek sem rögzülnek.
Egyedül néhány biztonsági mechanizmus aktív, pl a hallókéreg, azonnal felébredsz a veszélyes zajokra. (De csak azokra... a barátságos megszokott zörejekre nem)
Érdekesek a téta hullámok. Nekem zseniálisnak tűnő, élénk gondolatmenetek, érzések keletkeznek ilyenkor... és ha felriadok alfa-béta állapotba, realizélódik, hogy illogikus az egész :D
Biztos muzikális vagy.
Én vizuális típus vagyok. Minden repedésbe azonnal belelátok baromi jó pl. rajzfilm karaktereket, vagy a kedvencem a deák aluljároban az egyik oszlop repedésében évek óta egy zsebretett kezes figurát látok. Vagy a metró ülésének huzatában mindenféle mozgó figurát. Esetleg a fürdőben a szőnyegben is mindenféle arcot bele látok.
Én grafikus vagyok. És te? (Zeneszerző? ;))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!