Nem vagyok normális?

Figyelt kérdés

Hello, 13 éves lány vagyok, és ne gondolj rám tipikus tinip1csaként, én nem követem más lányok példáját. De nem ez a lényeg.

Valaki segítsen, teljesen össze vagyok zavarodva, azt sem tudom ki vagyok, minek mi az értelme, kiben bízhatok, mindent rosszul csinálok, még csak nem is nézek ki jól, és ha bárki elmegy mellettem az utcán, és rám néz, igyekszem kerülni a szemkontaktust, mert szégyellem magam, hozzám képest mindenki olyan tökéletesnek tűnik...

Kiskoromban ért néhány trauma, amin képtelen vagyok túllépni, és minden nap akaratom ellenére is ezen gondolkodom, hiába próbálom elhessegetni az emlékeket, nem megy.

Nem tudok bízni senkiben, legfeljebb anyukámban, de annyira nem, hogy leüljek vele őszintén beszélni, és nem értem miért vagyok ilyen. FURA VAGYOK. Olyan dolgokon gondolkodok, ami másnak eszébe se jutna, és egyszerűen nem értem magam. Zavarosak a gondolataim, nem tudok rendet tenni magamban, nem tudom ki vagyok én. Nem találom a helyem, nem tudom, hogy mi a stílusom, és úgy érzem, kezdem elveszíteni magam fölött az irányítást. Próbáltam már sminkelni, de elkezdtem undorodni magamtól, és egyből abbahagytam, mert úgy éreztem, hogy a festék csak egy maszk, és nem illik hozzám.

Az osztályban elég jóban vagyok a legtöbb emberrel, de vannak tipikus "mások bántásával táplálkozom" emberek, akik nyilván engem szemeltek ki áldozatul. Oké, ezzel annyira nem törődöm, de nem esik jól. Van 2 barátnőm, akiknek szintén csak az optimista, vidám énemet mutatom, aki mindenen röhög, és bennük is képtelen vagyok megbízni. Ráadásul az osztályból tetszik egy fiú is, már hónapok óta, de nyilván 13 évesen nem fogok "pasizni" (Nem mintha lenne esélyem nála, de ez egy külön téma). Úgy érzem, mindenki megfojt, legszívesebben sikítanék, szétütném a falat, egyedül akarok lenni, de közben magányos is vagyok, szükségem van valakire, aki megért, de körülöttem mindenki 2 éves agyi szinten van, nem lehet velük komolyan beszélni, és amúgy is, nem tudnék a szemükbe nézni többé, ha elkezdenék beszélni arról, ami bánt. Így névtelenül azt hiszem, könnyebb ezt leírnom, és könyörgöm, valaki segítsen!

2018. febr. 23. 22:43
 1/6 anonim válasza:
Mik azok a dolgok amin gondolkozol de mas nem? Lehet hogy mas is gondolkozik rajta, de mivel nem beszeltek ilyen temakrol, ki se derul. Lehet az segitene ha uj helyre mennel, ahol megismernel uj embereket, mert lehet hogy ok erettsegben jobban illenek hozzad (pl: sportolj valamit). Nem tudom milyen erett vagy agyilag, siman lehet hogy tul erett, vagy veletlenul olyan osztalyba kerultel ahol “mindenki 2 eves agyi szinten van” es csak te vagy okes, de ha kiprobalnal mashol is baratkozni, akkor lehet hogy talalkoznal valakivel aki lelkiekben is teljesen illik hozzad es meg tudod vele beszelni az osszes problemad.:)
2018. febr. 24. 02:38
 2/6 A kérdező kommentje:
Olyan dolgokon, amiken a velem egykorúak a környezetemben egy pillanatig sem gondolkodnak, mint pl. "ha elvégeztük az egyetemet, egy darab papírral fognak kidobni az ajtón, hogy takarodj élni" vagy "Adolf Hitler szándékosan volt-e olyan amilyen, és miért nem tűrte el a zsidókat" vagy hogy "minden embernek van egy története" meg ilyenek, és tudom, elég fura vagyok, valamiért mindig gondolkodom valamin.
2018. febr. 24. 11:43
 3/6 anonim válasza:
57%

Ez egyáltalán nem fura, nem gondolkozol fura dolgokon ne aggódj, sőt pont,hogy az szűrődik le ebből,hogy valóban érettebb vagy a korodnál. Mondjuk már az írásodból is lejött,hogy egy értelmes lány vagy. Van egy ismerősöm akinek a testvére 12 éves, és 2 értelmes mondatot nem tud megfogalmazni egyedül. Eltudom képzelni,hogy a körülötted lévők "2 éves agyi szinten" vannak.Szerintem legyél erre büszke,hogy 13 évesen érettebben gondolkozol a korodnál! :)

Próbálj barátkozni, mert igaza van az első hozzászólónak, nem tudhatod más min gondolkozik ha beszélsz vele :) Beszélj Anyukáddal is! Anya csak egy van, Anyukádban mindig bízhatsz, és ő tud Neked segíteni. Ne szégyelj előtte semmit. Amiket leírtál itt kommentben is,nincs mit szégyelned.

20/L

2018. febr. 27. 13:06
 4/6 anonim válasza:

bocsánat elírtam

nem tudhatod más min gondolkozik ha nem beszélsz vele*

2018. febr. 27. 13:07
 5/6 anonim ***** válasza:

Lol. Egyáltalán eljutnál-e az egyetemig... Mi osztályunk még 12.-be se tudta, hogy mihez kezdjen, de ugye ment a sürgetés, választani kellett. Persze, megkaptuk, hogy ott volt 4 év, hogy kitaláljuk mihez kezdjünk érettségi után, de hát kb semmiről nem kaptunk betekintést, hogy mi milyen, maga az életre se tanított se az általános, se a közép. (Kanadában bevezettek ilyen órákot, hogy mi az a háztartás, hogyan kell a rezsit befizetni stb)

Általánosban engem kb. az egész osztály utált, fenyítettek, cikiztek, otthon ment a feszkó.. annyi idős koromban mint te, már rég a virtuális világ jelentette számomra a "kiutat", nyomtam az igát az Axis oldalán (tengelyhatalmak) germán és japo gépekkel, 1x magyar klánnal kezdtem, végül sok nemzetiségű, kiváló játékosokkal büszkélkedhető klánnál fejeztem be. Tudod mennyi volt az átlag életkor? 40. A legjobb haverom 45 éves volt, Ő segített át ezen a sz*r korszakon. A klánból a legidősebb 65 éves, nagyon bírta mindenki a tagot, a koráról kevesen tudtak.

Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy sok 13 év körülinek olyan a gondolkodás menete mint neked, általában azoknak, akik vmiért kitaszítottak a közösségből (ezért máshol keresik meg azt, lehet az otthon, vagy a suli is), vagy hamar részt kell venniük a család fenntartásában, nem gyerekként kezelik, hanem rendes felnőttként stb.. szóval hamar felkell nőniük. Míg próbálnak a felnőtt szerepben megállni, az egyik részük sóvárog a szórakozásért, a gyermekkor kiéléséért.

És ez előfordulhat a többieknél is, lehet vkinek otthon kőkemény megkell állnia a helyét, de a suli amolyan menedékké válik számukra, ahol kiélhetik magukat, persze ez rossz irányba is torkollhat. Szándékosan is kereshetik, hogy megszeglyék az írott vagy íratlan szabályokat. (Rongálás, megszégyenítés, cigi, pia..)

A másik, nekem gyerekkorom óta nem tudták beadni, hogy télapó meg jézuska, és sírattam meg ovis társamat, amikor veszekedtünk, hogy kinek van igaza xd meg sokat foglalkoztatott a halál dolog, hogy tényleg mi várhat ránk utána...de erről én se beszéltem senkinek, valszeg gyerekpszichológus lett vna a vége, ahol bemagyarázták vna, hogy trauma ért stb...pedig csak puszta kíváncsiság hajtott. Akivel akkor megpróbáltam beszélni róla az oviban, egytől egyig a mennyországot mondta.

Szóval minden korban és helyen lesz olyan, hogy nem azon a hullámhosszon vagy, mint a többiek. Ez nem azt jelenti feltétlen, hogy te vagy a fura/hülye vagy Ők, hanem máshogy szemlélik a világot, ahogy te is, mások az értékrendjeik. Amúgy hidd el, hosszútávon nem olyan jó mindig csak filozofálni, ha csak nem tudod kamatoztatni vhogy. Egy idő után felőröl, szóval mihamarabb kéne találj vmi elfoglaltságot, ami kicsit kikapcsolja az agyad.

Ha tudsz mértéket tartani, akkor számítógépes/videó játékok, egy-kettő story magába tudja szippantani a játékost.

Sport, esetleg otthoni torna (felülés, fekvő, hasprés...)

Chatelés külföldiekkel (de ezt lehet, hogy nem kéne, sztem ehhez a lelki mepróbáltatások miatt túl naív lennél, a pedok meg az egyéb perverz alakok nagyon tudják a dolgukat, azaz könnyen megtestesítik a fantáziádban élő legjobb barát képét), ha nem tudsz angolul/németül akk hanyagolnám, a magyarokban többnyire csak csalódnál elsőre (bár gondolom ez site függő is)

Háziállat? Ha van, akkor foglalkozz/játsz vele, ha nincs, akkor esetleg megbeszélni, hogy legyen, DE csak akkor, ha tényleg mindig tudsz rá időtszentelni, meg nem kis felelősség. Mivel nem soká középbe mész, inkább vmi kis rágcsálót (hörit), vagy halakat ajánlanék, esetleg macskát, mert Ők szeretnek azért egyedül is lenni, főleg ha kinti-benti. Nekem általánosban lett két görcim, de amikor középbe kerültem nem tudtam annyit foglalkozni velük amennyit kellett volna, rajtam kívűl meg nem érhetett hozzájuk más, mert hataptak, hiába voltak sokat szabadon anyummal is..

Olvasás, vmi jó sorozat/film? A tinimaszlagokat kerülném, mert ismét kihozná az űrt benned. Ha érdekel a ww2 akk a Háború Kutyái c. könyvsorozatot ajánlom, egy regény rövid, a történetek meg hát kapcsolódnak is meg nem is, szóval félre is tehetőek.

Parkozás, könyvtár, szociális helyek, klubbok? Ott tudnál ismerkedni, általánosbam dráma szakkörre beirattak szüleim, onnan lettek barátaim, velük is picit könyebb volt elviselni azt a 7-8 évet.

Rajzolás/színezés? Mostanság nagy divattja lett a felnőtt kiszínezőknek, azzal elég jól ellehet tölteni az időt, mellette esetleg zene, jó forró tea v kakaó.

Nem akarok konzervatív lenni, hogy nem írok a társadalom által kevésbé elfogadott örömszerzésein ebben a korban:

Alkohol, cigi, drogok, szex, bár ezek mellett nem tettem le a voksomat a te korodban, csak az alkoholnál, de az könnyen elérhető volt számomra, így nem is okozott kihívást/örömöt, hogy azt igyam állandóan. Hétvégente, ha megkívántam, ittam egy-két pohár bort, meg esetleg ha vmi ünneplés volt, akk Bacardi Breezert vagy Baileyst. Valószínű, ha tiltották volna, akkor jobban vonzott volna a dolog, de szüleim rugalmasan álltak hozzá. A cigi is ott volt bármikor tudtam vna csenni belőle, v tölteni magamnak, de nem tettem. Most 20 évesen szívtam el egy teljes doboznyit(nem egyszerre), Őszintén? Nem érte meg az 5 percnyi "jó" mert nem kap oxigént az agyam. Pia mellett kicsit más, de ez így elég drága kombó lenne hosszútávon.

Drogok aka tudatmódosító szerek (mint alkohol, cigi, csak erről a köznép elfelejtkezik és ezt elfogadhatónak találja): bevallom az őszíntét, aki még nem próbálta, az 1x próbálja ki, csak, hogy ne abban a rémhírbe éljen mint amit suliban beadnak, legveszélyesebb dologként tüntetik fel. Bár a szintetikusokat messziről kerülném, főleg az új, nevenincs, csak gyűjtőfogalomként "partidrogoknak" nevezett akármiket. Plusz a hagyományos drogoknál is nem árt egy kis önismeret, hogy mennyire kapaciblis a tested, meg az elméd az adott szerhez. Ajánlanám, hogy fórumokon olvass utána az adott drogokról, mert ott részletesen leszokták írni a swimmerek, hogy miből mennyit, ki milyen testi-lelki állapotban volt előtte,meg maga a trippet stb.. sima oldalakon is összevan gyűjtve az adott drognak az élettani hatása, de ez a pro-kontra legdurvább eseteit szokták kiemelni. A legelérhetőbb pszichoaktív szer, amit te is betudsz szerezni a sarkiban, az a szerecsendió. A fű az ami még kapcsolatokkal talán könnyen elérhető, de azt hanyagolnám Mo-n, nem kéne vmi bio szar, vagy parlagfű... A másik a fűből is annyi féle van...lehet nézegetni melyik a szimpi, de úgyse azt kapod xd

Vannak olyan természetes drogok, amit betudnál szerezni legálisan, de jobb, ha tisztában vagy vele, pár növénynél/magnál tulajdonképpen mérgezésig kell fogyaszd, hogy a pszichoaktív hatása kijöjjön, hacsak nem tudod vhogy kivonni belőle azt az anyagot, ami kell. Érdekes amúgy ez a téma, van pár jó könyv is róla, meg ha nagyon komolyan foglalkoztat vkit, akkor érdemes egyetemi/orvosi/stb publikációkat nézni. Személyes példa: szintén 20 évesen próbáltam ki, mérsékelve kellemes, a rendes trip meg..durva tud lenni, főleg ha elfelejted, hogy cucc hatása alatt vagy. Olyannyira tud addiktív lenni, amennyire gyenge lelki/testi állapotban van a használója szerintem. Az alkoholt még mindig rosszabbnak találom mint a füvet főleg a körülvevő környezetre tekintve.

A szexet meg főleg nem ajánlom, lehet mondjuk az okozná a legkevesebb kárt mind testileg mind lelkileg vagy a környezetedre, a fentebb említettek közül, de lehet, hogy pont ellenkezőleg. Nem csak a gyerekre gondolok, hanem hogy ha rosszul sül el a dolog, lehet, hogy lelkileg megnyomorodsz, megutálod az egészet. A te korodbeli fiatalok, nagyon éretlenek, és inkább a maguknak való örömszezés jár az eszükben. Az idősebbek meg tudatában lesznek azzal, hogy neked ezzel rosszat is csinálhatnak, de pont lesz*rják, szval csak kihasználnak. Persze, tisztelet a kivételnek. Ha meg te akarod kihasználni Őket, hogy csak neked legyen jó, max lelépnek, v rosszabb. De lehet, hogy találnál normális szexpartnert hozzá (ahhoz nem kell, hogy a pasid legyen). Bár nekem is volt olyan osztálytársam, aki már 6.-ra nem volt szűz, nem győzte cserélgetni a csávóit, most azt repesgetik, hogy német földön teszi ezt. Az egyik gyerekkori bnőm is kb 13 éves kora óta folyton folyvást más csávóval volt, de már lassan 3 éve, boldog kapcsolatban él, össze is költöztek. Úgylatszik az ilyet is meglehet unni :)

Remélem tudtam segíteni vmennyit, ha már máshogy nem, akkor kicsit lekötni az olvasással. Ha gondolod akk írj privit, nem fogsz zavarni. :)

2018. febr. 27. 14:48
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:)
2018. márc. 3. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!