Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért van ilyen rohadt kevés...

Miért van ilyen rohadt kevés önbizalmam?

Figyelt kérdés
21 éves lány vagyok és egyszerűen már rosszul vagyok attól hogy ha egyedül kell mennem bárhova (buszon, bevásárolni ilyenek) állandóan olyan érzésem van, hogy mindenki engem néz ha autók jönnek mindig elfordulok mert biztos engem néznek. Ha idegenekkel kell beszélni állandóan elpirulok kb fáj a gyomrom is ha olyan helyen kell elsétálnom ahol sokan vannak. Baráti körben nincs probléma de nagyon rosszul érzem magam amikor olyan van mint amiket leírtam. Másokkal is van ilyen, hogy lehet ezt leküzdeni? Ja és szoktak pánikrohamaim lenni, szorongás ilyenek...

2018. febr. 5. 18:35
 1/2 anonim ***** válasza:

Sportolsz valamit? Mert ez most lehet közhelynek hangzik, (mindig azok a legigazabbak) de sokat tud segíteni ha sportolsz valamit. Én is küzdöttem hasonló gondokkal, sokakban van haosnló feszültség, csak az ember az ilyesmiről nem szeret beszélni. Nekem személy szerint a kondi segített, gondolj bele ott bemész, gépeken küzdesz magaddal és a környezetedben mindenki ezt csinálja...elsőre nagyon frusztráló volt és úgy gondoltam nem az én világom, de mivel vettem bérletet, lejártam...Ott tanultam meg, hogy mindenki csak magával foglalkozik igazából és ezeket a dolgokat csak mi meséljük be magunknak, képzelgünk. Általános közérzet javításnak is nagyon jó.

Sajnos ezt csak úgy tudod leküzdeni, ha mélyen magadba nézel és mikor pánik szerű rohamaid vannak, elgondolkodsz rajta, hogy ezt miért is érzed? Mert irreális elképzeléseid vannak? Miért nézne mindenki? Ez hülyeség. Csak más is lejött vásárolni. Más is az utcán közlekedik és igen, ha meg is néz, semmi szándéka nincs az illetőnek, csak van szeme és nézelődik a szerencsétlen. Szóval sajnos a 21. században, ebben a rohanó világban igen könnyű mindent túlgondolni és mindenben a jelentést keresni, folyton kattogni, de nem kell. Csak koncentrálj MAGADRA és a teendőidre. Később pedig rájössz, ez mind buta képzelgés. :)

2018. febr. 5. 23:36
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm : )
2018. febr. 6. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!