Normális, hogy napról napra változik, hogy mivel akarok foglalkozni?
18 éves fiú vagyok. Jövőre érettségizem és fogalmam sincs, hogy mi is akarok lenni.
Néha megragad egy szak, a megszállottja leszek. Elkezdem erősíteni a hozzá kellő képességeimet, tankönyveket veszek stb a felkészüléshez. Aztán egyik napról a másikra már nem érdekel. Ilyenkor kicsit alulmotivált is leszek. Aztán megint jön valami és kezdődik elölről. Mennyire normális, hogy ez kb. heti szinten változik nálam? Ez a tinédzserkorban normális? Egyébként szorongásom van, illetve enyhén szociális fóbiás is vagyok, nem tudom ez számít -e.
Szintén 18 éves vagyok, és érettségi előtt állok. Évekig szinte teljesen egyértelmű volt számomra, hogy orvos szeretnék lenni ( a jog illetve pszichológia is megfordult a fejemben). Most éppen a gazdaságtudományokon kezdtem el gondolkodni...
Tényleg igaz, hogy annyiféle szak közül lehet választani, hogy az ember egyszerűen elveszik, még olyanok is, akik évekig biztosak voltak valamilyen irányban (aztán ahogy közeledik az érettségi, és minden elkezd valóságosabbá válni, százszor is megfordul az emebr fejében, hogy vajon jól döntött-e...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!