Tobb IQ tesztet is kitoltottem, az eredmenyem mindig 120 v afolott volt, a matekkal megis extrem modon megszenvedek?
Az IQ teszteken leginkabb logikai feladatok, v konkretan matematikai feladatok vannak, most vagyok 12.-es, es epp a szamtani sorozatokat vesszuk, es 2 napja ulok rajta, probalom felfogni, mondjuk eddig se nagyon matekoztam, de valahogy mindig atcsusszantam, de most azt mondta a tanar h ev kozben megegyszer irnom kell egy 11.-es tesztet, h erettsegizhessek, szoval nagyon nagyon nem megy, viszont az IQ tesztjeim alapjan, az -atlag felett- vagyok, ez akkor megis miben masban mutatkozik meg?
Ekkora IQval a szamhoz mert jellemzok alapjan egyaltalan nem kellene szenvednem a kozepiskolai tanulmanyaimmal, sot meg az egyetemnek is siman kene mennie...Mas targyakbol jo vagyok, angol 5, nemet 4(mindkettobol emeltezem)irodalom 4(Kb) tori3, de matek mar masodikos korom ota eppen kettes...Vagy ezek az online ingyenes teszte kamuk, es ink fizessek erte, hogy egy valos adatot kapjak, mert akinek ennyire nem megy a matek, annak szerintem nem lehet atlag feletti az IQja...?
A helyzet, hogy a matematikában nincsenek elváló szakterületek, sőt, a Galois-elmélet egy kirívó példa arra, hogy teljesen ekvivalensek is lehetnek. Szóval ha az egyik területen van valami hiányosságokd, az a másik területen is ki fog ütközni, így nagyon is lehetséges, hogy egy korábbi elmaradás teljesen váratlan helyen üssön be. Ettől aztán teljesen meglepő eredmények jöhetnek ki.
A nyelvtanulás is bizonyos fokú matematikai képességeket tételez fel. Éppen ezért mutat a nyelv és matekjegyek közötti diszkrepanci arra, hogy valahol mélyen bújik valami igen széles körre kiterjedő elmaradás, érdemes lenne utánajárni, mi is lehet az.
#8: Hehe, mókás, amikor olvastam, közben arra gondoltam, hogy
1) az "átlagolás" a végén az az érettségi (elvileg), meg a központi felvételi, meg ilyesmik.
2) hiába különálló témakörök, attól még összefügg, bizonyára nem véletlenül tartozik ugyanabba a tantárgyba/tudományágba, köze van egymáshoz, feltételezi egymást, következésképpen erre is érvényes lehet a leggyengébb láncszem elve.
...na, aztán láttam, hogy ezt a két dolgot pont szépen le is írták a #10+#11-ben. :-)
ha már a nyelv is szóba került: hiába mondod, hogy pl. tudod a szavakat, és marha jó a kiejtésed – ha a nyelvtant nem vágod, akkor nem fogsz tudni (jól) beszélni, nem lehet "átlagolni" a nyelvtudás összetevőit, ebben is a leggyengébb láncszem fogja lerontani a képességedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!