Tobb IQ tesztet is kitoltottem, az eredmenyem mindig 120 v afolott volt, a matekkal megis extrem modon megszenvedek?
Az IQ teszteken leginkabb logikai feladatok, v konkretan matematikai feladatok vannak, most vagyok 12.-es, es epp a szamtani sorozatokat vesszuk, es 2 napja ulok rajta, probalom felfogni, mondjuk eddig se nagyon matekoztam, de valahogy mindig atcsusszantam, de most azt mondta a tanar h ev kozben megegyszer irnom kell egy 11.-es tesztet, h erettsegizhessek, szoval nagyon nagyon nem megy, viszont az IQ tesztjeim alapjan, az -atlag felett- vagyok, ez akkor megis miben masban mutatkozik meg?
Ekkora IQval a szamhoz mert jellemzok alapjan egyaltalan nem kellene szenvednem a kozepiskolai tanulmanyaimmal, sot meg az egyetemnek is siman kene mennie...Mas targyakbol jo vagyok, angol 5, nemet 4(mindkettobol emeltezem)irodalom 4(Kb) tori3, de matek mar masodikos korom ota eppen kettes...Vagy ezek az online ingyenes teszte kamuk, es ink fizessek erte, hogy egy valos adatot kapjak, mert akinek ennyire nem megy a matek, annak szerintem nem lehet atlag feletti az IQja...?
Szakember töltette ki veled? Befizettél a Mensa tesztjére?
Vagy csak elhitted egy internetes oldalnak, hogy IQ-t mér?
"összességében az egészet kellene nézni"
ezt hogy érted? ne értékeljenek semmi anyagrészt külön, hanem csak a 4/6/8/12 év végén mondják rá, hogy "nézd, fiam/lányom, amennyire emlékszem, ez összességében 3-as"?... érdekes ötlet.
(ha csak az a problémád, hogy összefoglalóan matematikának nevezik az összes anyagrészt együtt, az egy más kérdés)
Dehat, Metionin, ez az erettsegi.Aztan, hogy ott pont az altalad kedvelt feladatbol kapsz-e az meg kerdeses, de az altalad kedvelt ev feladatjabol bizonyara jut.
Egy elozo hozzaszolo valaszara reagalva, miszerint az IQ teszt csak a kepesseget meri, de ahhoz meg azert kell a gyakorlati tudas, akkor mi van, ha diszkalkulias valaki, de pl 5 nyelven beszel folyekonyan?A nyelvtanulas egy bizonyos szinten szerintem van olyan nehez mint a matematika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!