Kicsit nehezen megy a tanulás e a nem tudom mit csináljak hogy könnyebben megértsem és könnyebben megjegyeztem szerintetek?
Szia!
Nem tudom pontosan mi megy nehezen de általában több tényező is közrejátszik.
1. Nehéz elindulni/elkezdeni, mert nincs kedve az embernek hozzá sok esetben
2. Ilyan anyagról van szó, ami közel sem érdekel, és ha nem érdekel már nehezebben tanulja meg az ember.
3. Kimerült vagy(ami túlsresszelés miatt is, kialvatlanság...stb. Miatt is lehet)
4. Nagy az anyag, tanár a suliban nem igazán fedte le a témát/nem magyarázta el rendesen
5. Tanulási nehézség
Ezekből nagyjából kiindulva lehet megoldásokat keresni. Pl.: több alvás, energia jobb beosztása/kevesebb stresszelés, önbizalom gyűjtés stb.
Én is szetintem viszonylag nehezebben tanulok. Ha vizuális vagy, érdemes sokat jegyzetelni és a saját jegyzeteidből tanulni amiket mindig elő tudsz venni. Ezek később hasznosak lehetnek. Én nagyon sok forrásból dolgoztam egyszerre és úgy írtam meg a jegyzeteimet/tételeimet.
És hiába írtam meg őket nagy nehezen, utána sok időmbe telt megtanulni, sokat olvasgattam őket hangosan és felmondtam kisebb részletekbe, majd teljesen az anyagot.
Fontos, hogy egy olyan tanulási módszert használj ami neked a legoptimálisabb. Ezt csak te tudod kitapasztalni. Próbálj ki minél több dolgot és látni fogod, melyik volt a legeredményesebb.
Csak ne add fel, a kemény munka mindig kifizetődik:))
Hajrá!!
Kezdjük avval, hány éves vagy?
Eddig nem voltak ilyen problémáid? Ha voltak, miért nem jöttek rá eddig? Ez nem tűnt fel a tanároknak, szüleidnek?
Kaptál eddig bármiféle segítséget a tanulási nehézségeid miatt?
Ahogy előttem már írták, sokféle oka lehet a tanulási nehézségnek. (figyelemzavar, hiperaktivitás, diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, stb.)
Javasolnám, keress fel szakembert! Első lépésben felmérik, mi okozza a tanulási nehézségeket, majd megoldást keresnek .
Önmagadtól nem tudsz rájönni, de ha itt érdeklődsz, szintén nem kapsz érdemben segítséget.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!