Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek létezik ilyen?

Szerintetek létezik ilyen?

Figyelt kérdés

Van egy 25 éves férfi akivel egy egyetemre járunk. A tények : Nagyon jól néz ki, minden nő megfordul utána , nagyon kedves de nem nőcsábász, balettáncos barátnője volt régebben. Amikor beszélgetünk nagyon mély dolgok kerülnek elő , pl. a múltkor arról beszélgettünk hogy az egymás iránti és az egymás munkája iránti tisztelet mennyire fontos , és hogy milyen értékes emberekkel vagyunk körülvéve. Sosem kerül engem, mindig eljön a bulikba is és akkor odajön hozzám. Úgy érzem hogy alapvetően törődik velem ( direkt nem írom hogy bejövök neki) , pedig a többiek mindig azt mondják hogy velük nem ilyen közvetlen és ez furi. Amit rólam tudni kell: az arcom mások szerint szép, a testemen van súlyfelesleg és épp szép lassan dolgozom azon hogy ne legyen. Már làthatóan fogytam sokat ( mindenki mondja ) de még mindig inkább ducinak számítok mint normálnak. Tisztában vagyok vele hogy emiatt kevesebb embernek jövök be, ezt nem kell a képembe vágni. Szerintetek miért van mégis az hogy velem foglalkozik mindig másokkal meg nem is beszél szinte?

Lehetséges hogy van ket ember között olyan, hogy nem kell megmagyarázni miért, egyszerűen csak törődnek egymással?

2017. szept. 10. 09:59
 1/2 anonim ***** válasza:
Mit kéne megmagyarázni? Hisz ez az alap emberi köteléki norma (tudom ma nem divat).
2017. szept. 11. 22:23
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia !

Az emberi kapcsolatok sok esetben rettentő felszínesek. Egy hatalmas társadalmi színjáték, amit a legtöbb ember eljátszik, mások ne vegyék észre hogy nem olyan mint mások. Egy embereknek akkor is problémája van ezzel, ha valamiért, nem ismeri vele születetten ezeket a társadalmi elvárásokat. Ám amiről kevés szó esik akkor is problémája van ezzel valakinek, ha a beléje kódolt társadalmi elvárások éppen olyanok, amikről a társadalom nem tud.

Például a legtöbb ember megkérdezi a másik embert hogy mi újság vele, hogy van, ám a legtöbb embert nem is igazán érdekli a másik. Ha másik nincs jól azzal van baja hogy a másik panaszkodik, ha a másik jól van akkor azzal van baja, hogy bezzeg a másiknak milyen jó. Ezért aztán a legtöbb ember megbékél a kölcsönös felszínességgel. Így aztán a (nem érdekel) „hogy vagy” kérdésre a válasz : „kösz jól (úgy is tojsz rá ha nem).

Lehet hogy a srácba kódolt társadalmi elvárás például az, hogy ha már megkérdezed a másiktól, hogy van, azért tedd mert valóban érdekel. Mivel téged valóban érdekel hogy van ő, vagy éppen más, megfelelsz ezeknek az átlagostól eltérő társadalmi elvárásoknak, nem kell színjátékot játszania előtted, hogy megfeleljen egyfajta társadalmi kódexnek. Ezért jól érzi magát a társaságodban, míg a többi embert kerüli a társadalmi színjátékaikkal együtt.

- A fenti például lehet egy magyarázat.

Ám van egy másik magyarázatom.

Velem jó néhány alkalommal előfordult az, hogy lánnyal annyira jól éreztem magam, hogy a legkevésbé sem az érdekelt hogyan néz ki a teste. Persze nem egyszer volt, hogy teszem azt csak az arcát láttam mondjuk egy pult mögött és sokszor megfogadtam, hogy na majd legközelebb meglesem egy kicsit. Ám valahogy mindig elfelejtettem, ám amikor végre láttam ezeknek a lányoknak az alakját, általában mindig kissé molettek voltak. Nem az a sportos alkat ami akkoriban bejött, ám egy picit sem bántam, igaz a legtöbbször nem tudtam mit kezdeni a helyzettel. Lehet hogy ő sem tud mit kezdeni a helyzettel, mert lehet hogy ő is a balett táncos alkatú lányokat szereti és ő maga sem érti, hogy mi ez az egész, mint ahogy sokszor én sem értettem.

Szóval kedves kérdező ez a srác jól érzi magát veled, vagy ezekért amit írtam vagy bármi másért, szerintem ezen túl sokat ne agyalj inkább érezd magad jól vele amíg és amikor együtt vagytok.

Az tök jó, hogy változtatsz azon, hogy hogyan nézel ki, ha ez arról szól, hogy jobban érzed magad a bőrödben, azonban szerintem ez a fajta vonzalom bármi is ez, attól független, hogy te most hány kiló vagy. –Bár itt nem feltétlenül szexuális vonzalomra kell gondolni.

2017. szept. 12. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!