Nincs célom, nincsenek barátaim/ismerőseim, akkor gondolom jövőm sincs nem?
Cél nélkül akármit is csainálok nem lesz jövőm, mivel az motiválna hogy beteljesítsem célom, így azom sincs logikusan és mivel nincs célom, ami a j9vő zenéje és majd ott üt nagyot, akkor jövőm se lesz és mivel nincs senkim így életem sincs logikusan, akkor mi az értelme a létezésemnek?
Vegetálok napról napra és csak magam vagyok, ennek mi értelme van? Mások vidáman játszanak, boldogak, mert vakok és nem látják át a helyzetet, hogy a világ milyen is, azt gondolom hogy eluralkodott rajtam a byronizmus és már attól tartok, hogy öngyilkosságba kergetem magam a végén, mi lehet cél egy 17 évesnek?
Sportolok, nem akarok semmit elérni ott, csak úgy vagyok ott is, hogy rendben tartsam magam, tanulok de miért hogy elmenjen az idő, mással nem is nagyon eltölteni barátok hiánya miatt, és ezzel azt hiszem leírtam az életem, mivel mióta emlékeim vannak csak ezt teszem...
Mindenki a saját sorsának kovácsa. Olyan mint ha ezt én írtam volna 4-5 éve, teljesen ugyan így voltam.
Amit most tudok tanácsolni, és magamból indulok ki!
- Ha értelmiségnek akarod magad mutatni, sosem lesznek barátaid, a legtöbb embernek csak az fog feltűnni hogy okoskodsz és otthagynak.
- Soha se tartsd többre magad mint másokat, mert soha sem lesz senki elég jó neked.
- Az okos, művelt embernek kötelessége ezt nem hangoztatni és kifejezni, ez a 20. század elején volt divat, ma már semmi értelme. (kivéve művészeti alkotások, lásd 1. pont)
- Szerencsésnek mondhatod magad hogy csak ilyen emlékeid vannak és nem rosszabbak. (saját tapasztalat)
- Ne akarj túlzottan kitűnni, soha se állj be egy sorba se, mert mindegy hogy a páwák, ingesek, rockerek közé állsz-e be, ha beállsz egy sorba bi*ka vagy, mert nem a saját életedet éled.
- És ami nekem a legjobban bejött, egyszer azt mondta nekem egy jóbarátom hogy: "K***a gyorsan fejezd be a rinyálást és kezdj valamit magaddal." - bejött.
> Nincs célom
Tűzzél ki célokat!
> nincsenek barátaim/ismerőseim
Ismerkedj! Majd lesznek. Ha más nem, keress közösségeket, szakkör, tanfolyam, klub.
> akkor gondolom jövőm sincs nem
Jövőd lesz, maximum nem leszel elégedett vele.
> akkor mi az értelme a létezésemnek
Az, hogy mindezeken változtass, megtaláld azt az életmódot, azt a célt, amivel elégedett vagy.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Ezen a helyzeten csak te tudsz változtatni, más nem. Hogy hogyan, azt is neked kell megtalálni, az élethez nincs használati útmutató. Mondjuk önsajnálattal biztos, hogy nem változtatsz semmit. Ez nem egy tőled független helyzet, hanem a döntéseid következményeiből előállt helyzet. Ha változtatni akarsz, azt neked kell megtenned. Kétségtelenül kényelmesebb önsajnálatba esni, csak nem hatékony. Változtass! Próbálkozz! Lehet, hogy lesz egy csomó zsákutca. Lehet, hogy évekig fogod még keresgélni a kiutat a saját magad által épített labirintusból. De ha el sem indulsz, ha csak leülsz, és panaszkodsz, akkor tuti nem is fogsz kijutni.
Írtam ide egy regényt, de letöröltem, feleslegesnek véltem és csak az jött le volna újra, hogy sajnáltatom magam (amúgy meg bőven van rossz emlékem)
Mindegy köszi a válaszokat, agyalok majd még rajta, 1-esnek azért külön válaszolok, azért mert nem akarnak barátkozni, ilyen egyszerű, ha akarnának akkor keresnék a társaságom, de nem ez van, szóval mindegy, viszont már találtam egy igen jó szórakozást és mindenhol ezt csinálom, különbző logikai játékokkal, leginkább sakkal ütöm el az időt a telefonon..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!