Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » 23 éves vagyok, most fogok...

23 éves vagyok, most fogok végezni az egyetemen, de egyszerűen nem érzem magam felnőttnek, miért? 23/L

Figyelt kérdés
úgy érzem, sehova nem fognak felvenni dolgozni, mert gyerekesnek fognak tartani, nem elég talpraesettnek stb. Pedig szerintem jó vagyok abban, amit tanultam, csak nincs tapasztalatom, önbizalomhiányos vagyok, és csendes. Úgy érzem, mindenki jobb nálam, és miért pont engem vennének fel bárhova is. Nagyon rossz ez az érzés..
2017. márc. 4. 19:04
 1/5 anonim ***** válasza:

Ne parázz, még akkor se ha tele a gatya. Keresed még az utadat, kilépsz az "életbe" ahol már magadért fogsz felelősséggel tartozni, aztán majd később a családodért is.

Ha jól megtanultad amit meg kellett tanulni az iskolákban, és ezt úgy is érzed, akkor már nem is vagy olyan önbizalomhiányos, ahogy állítod magadról. Jelentkezel pár helyre, valahova biztos felvesznek, aztán pikk-pakk belerázódsz mindenbe.

2017. márc. 4. 19:24
 2/5 anonim válasza:
46%
Szerintem nem olyan nehez megirni egy oneletrajzot. Nem fog az oledbe hullani egybol eleted munkahelye. Anyuci Apuci nem tart el orokke. Legalabbis engem nem. Most is veluk elek de magamnak veszek mindent es X osszeget adok nekik havonta mert ugye a viz, aram stb.. nincs ingyen. Amugy 24 vagyok es most a 3. munkahelyemen vagyok. Mar 17 evesen is eljartam dolgozni hogy legyen penzem. Egyszer mindenkinek a sajat labara kell allni. Keress munkat olyat amit szivesen csinalnal es ugyerzed hogy jol tudnad csinalni es ne add fel :)
2017. márc. 4. 19:45
 3/5 anonim ***** válasza:

Ennyi idősen én is ugyanezt éreztem! Azért ennek ellenére keresgéltem munkát, nem túl rutinosan, csak úgy lesz ami lesz alapon, és legnagyobb megdöbbenésemre fel is vettek egy helyre. Ráadásul egy elég jó munkakörbe. Először nagyon idegen volt a szitu, eleve a tudat, hogy én, mint dolgozó ember??? Fizetés meg minden? Wtf? :) De aztán belerázódtam, felnőttem a feladathoz. Ma már, 10 éves munkaviszonnyal és 3 munkahellyel a hátam mögött persze sokkal rutinosabb és ügyesebb vagyok, de ez érthető, nem ugyanaz a szitu, mint 23 éves fejjel, kezdőként. Egyébként szerintem akkor sem voltam rossz, csak rutintalan, de szerencsére ezt a kollégák is tudták, megbíztak bennem, teret kaptam a fejlődésre, de ha kellett, segítettek is. Mázlim volt, hogy jó helyre kerültem.

ja, egyébként én még mindig nem érzem magam "normális" felnőttnek, sokszor gyerekesen viselkedek, vagy furán, vagy ilyesmi, szóval a munkaviszony és a "felnőttség" nem függnek össze, és nem is feltételei egymásnak.

2017. márc. 5. 01:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Egy 23 éves lány valóban nem felnőtt még, ebben igazad van. Viszont ahhoz, hogy felvegyenek dolgozni, nem ez kell, hanem hogy érts ahhoz, amit csinálni fogsz. Egyébként az sem mindegy, hogy milyen szakon végzel.
2017. márc. 5. 11:23
 5/5 anonim válasza:
Fel a fejjel! :)
2017. márc. 30. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!