Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért lehet az hogy meg is...

Miért lehet az hogy meg is szeretnék halni meg nem is? 21/F

Figyelt kérdés

Mivel az életemben jó ideje már szinte semmi pozitív dolog nincs csak az újabbnál újabb vagy esetleg önmagukat ismételgető sz*rságok, így az utóbbi időben teljesen kiábrándultam az életből. Be kell látni, ha van valaki ezen a bolygón aki tényleg egy nagy senki, az én vagyok. És ezt azt hiszem a környzetemben élők meg tudnák erősíteni, kb. ők is ilyen véleménnyel vannak rólam mint én magamról.

Ezért sokat gondolkodok az öngyilkosságon és tudom is a módját hogyan tenném meg, viszont van valami ami visszatart állandóan. Valamiért nem bírom rávenni magam hogy most akkor tényleg megtegyem, mert ilyenkor mindig előtörnek belőlem olyan érzések hogy vágyok arra hogy még éljek. Mert hát jó lenne élni csak nem egy ilyen nagy senkiként akinek szó szerint semmi társasági élete, meg úgy néz ki semmi jövője nincs. Az élet apró örömeinek tudok örülni, néha van olyan, de az nem tart sokáig, és nem kompenzálják a komoly gondokat.

Miért nem bírok véget vetni az életemnek annak ellenére hogy ekkora roncs? Mi tart ennyire vissza még így is?

2017. febr. 19. 18:31
 1/2 anonim válasza:
Azige'...
2017. febr. 20. 12:49
 2/2 anonim válasza:

Én is hasonlóan érzek, habár öngyilkos nem akarok lenni, félek a haláltól. De ugyanúgy semmilyennek, szürkének, céltalannak érzem az életem, és nekem is retek szar volt az elmúlt 5 év az életemben. Pszichológushoz menj el, nem garantált, hogy jobban fogod érezni magad, de veszteni nem veszthetsz semmit vele.

Amúgy meg csináld azt, amit én: gyûjts össze egy kis pénzt valahogy, vegyél egy új generációs konzolt/gamer pc-t, vegyél hozzá pár játékot (Battlefield, Cod, Gta, Fifa stb), ez sokat segíthet. A problémád nem oldja meg, de segít tompítani az ürességet. Javaslom még a rendszeres sorozat- és filmnézést. Ez azért jó, mert amíg nézed, beleéled magad a szereplôk helyébe, és addig se a saját nyomorod emészt. Harmadik ötletem: sportolj. Habár tudom, szar és nehéz depisen rávenni magad, de valamennyit javíthat a közérzeteden. Akár kondizni is elkezdhetsz, hátha célt ad az életednek, hogy kigyúrod magad.

Utolsó lehetôség: idônként leiszod magad. Ez a legszarabb megoldás talán, mert ez tényleg nem megoldás. Habár pár órára talán ki tudod engedni a gôzt, a problémáid ugyanúgy megmaradnak, sôt másnap mégszarabbul fogod érezni magad.

Szemezgess. Ezektôl nem lesz jó az életed, de elviselhetôbb talán. Nekem is ezek teszik azzá.

19/f

2017. febr. 21. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!