Mit tegyek? Mi fog segíteni? Úgy érzem, elrontottam az életemet. Rossz foglalkozást választottam, jelenleg nincs is munkám. Úgy érzem nem vagyok képes semmire és sosem leszek boldog.
> Mi fog segíteni?
Nem mi, hanem ki.
> Úgy érzem, elrontottam az életemet.
Amíg nem vagy halálos beteg, vagy nem adósodtál el több millió forintra, addig nem.
> Rossz foglalkozást választottam
A válasz kézenfekvő: Válassz más foglalkozást, tanulj ki egy szakmát, vagy keresd meg azt a munkahelyet, amiben a megszerzett tudásodat tudod alkalmazni úgy, hogy az neked is tetszik.
> jelenleg nincs is munkám
Részben a válasz az, hogy keress. Persze ehhez lehet, hogy kompromisszumokat kell kötnöd, bevállalni olyan munkát is, ami nem keres túl jól, de a semminél kevesebbet, lehet olyan munkát kell végezned, ami cseppet sem tetszik, de ez ideiglenes helyzet.
> Úgy érzem nem vagyok képes semmire és sosem leszek boldog.
Ha így érzed, így is fogod érezni. Alapból nem úgy születik az ember, hogy képes megállni a lábán az életben, ehhez kitartás kell, szorgalom, tanulás, alkalmazkodás. Ennyi kell, más nem.
> Állandóan múltbeli rossz döntéseken kattogok, szinte már rögeszmésen.
Ahelyett, hogy azzal foglalkoznál, hogy jelenleg milyen döntési lehetőségeid vannak, mit tudsz a jelennel kezdeni. A múlt nem megváltoztatható, akármennyit is „kattogsz” rajta, viszont remek lehetőséget ad arra, hogy ne vedd észre a jelen lehetőségeit, ne hozd meg a jelen döntéseit.
> El vagyok veszve teljesen, nem tudom merre menjek.
Nem baj, ha az ember el van veszve. Hogy merre menj? Amerre jobbnak tűnik az út.
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Persze ez így elég általános. Több konkrétummal használhatóbb választ fogsz kapni. Például, hogy mi az a rossz foglalkozás, amit választottál, mi a bajod vele, milyen szakmát űznél szívesen, hol laksz (Budapest, nagyváros, kisváros, falu?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!