Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek baj hogy ilyen...

Szerintetek baj hogy ilyen vagyok?

Figyelt kérdés

Mindig magamnak való voltam, persze kell a társaság is, de hamar lefáradok, és muszáj egy héten minimum egy napot csak magammal tölteni, olvasni, filmezni, alkotni, ellenni a gondolataimmal. Szóval tipikus introvertált vagyok, amivel alpjáraton nem is lenne baj.

Viszont a legnagyobb gondom hogy itthon jól elvagyok, de mikor visszamegyek a suliba leviszi a kedvem. Az osztálytársaim nagy része nagyszájú, buliznak, szórakoznak, elvannak és minden csendes embert "besavanyodottnak" meg "unalmasnak" tartanak. Tudom hogy nem kellene magamra vennem de elgondolkodtam hogy vajon tényleg ezt látják bennem az emberek? Azt vettem észre hogy mindenkinek más véleménye van rólam.

Akik nem ismernek, azoknak csendes, okos, mindenkivel kedves és segítőkész, néha kicsit nagyképű lánynak tűnök.

Akik megismernek, azok az elején naivnak tartanak, aztán kedvesnek, megbízhatónak viszont kicsit unalmasnak. Ilyen barátaim vannak a legtöbben, a baráti körünkben én vagyok a "csendes, kicsit unalmas, okos, kedves, megbízható". Jóban vagyok mindegyikőjükkel viszont én vagyok az akivel ha kettesben vannak ritkán nevetnek. Sokmindenről el tudunk dumálni, de nem vagyok valami vicces és emiatt ha viccelődős kedvükben vannak inkább csak egymással vannak el, mert azt hiszik hogy én nem élvezném, és én nem tudom hogy közöljem velük hogy ilyenkor nagyon kívülállónak érzem magam. Nagyon is szeretek hülyülni, de ezt az oldalamat nem tudom "kierőszakolni" magamból, egy ember van aki mellett csak ezt adom, önmagamat, és ez a húgom. Ő olyannak ismer amilyen tényleg vagyok, be nem áll a szám ha arról beszélek amit szeretek, nagyon ambíciózus és flegma tudok lenni, akiket szeretek és közel állunk azzal bunkónak tűnő és csipkelődő, viszont mindenbe számíthatnak rám, nagyon hűséges és segítőkész vagyok ha arról van szó. És azt is tudja hogy van hogy nem lehet hozzámszólni mert annyira lefáraszt a nagy társaság, és ezt is tiszteletben tartja, minden hülye tulajdonságát ismerjük a másiknak akit senki más nem tud rólunk.

Vanak amúgy akik kétszínűnek, strébernek, flegmának és lenézőnek tartanak, de az ilyen emberek véleményére nem sokat adok:D

De néha nagyon utálom magam amiért ilyen vagyok. Miért nem tudom önmagamat adni senkinek sem a tesómon kívül? Elegem van hogy vagy kedvesnek vagy bunkónak vagy besavanyodott unalmas embernek tartanak, és nem tudom megmutatni az igazi énemet. De szó szerint nem tudom megmutatni. Nemhogy idegeneknek, azt nem is várnám el, de a saját barátaimnak sem! Amikor a barátaim jókedvűek bennem nincs semmi energia, egyedül akkor vagyok aktív amikor mind rosszkedvűek és próbálom feldobni őket de az ilyen ritka. Olyan mintha csak akkor tudnék energiadús és vidám lenni amikor ők nem azok. Hogy van ez? Egyébként nem zavar amikor vidámak meg hülyülnek, nekem is feldobják vele a hangulatom, de ez kívülről sosem látszik.

Szerintetek hogy változtassak? Mert érzem hogy valami nincs rendben, de nem tudom mit csináljak.

17/l

2017. jan. 13. 19:22
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem baj, hogy ilyen vagy.

Ha meglesz a kellő bizalom más felé is, nem csak a hugod felé, akkor más társaságaban is magadat tudod majd adni.

2017. jan. 13. 19:41
 2/9 A kérdező kommentje:

Csak olyan furcsa hogy ezalatt a 17 év alatt nem akadt még ilyen ember rajta kívül:/

Nem lehet hogy én csinálok rosszul valamit?

2017. jan. 13. 20:06
 3/9 anonim ***** válasza:

Talán lehetnél nyitottabb mások felé. :)

Te ilyen vagy, zárkózottabb.

Fogadd el magad, ettől még értékes ember vagy. :)

2017. jan. 13. 20:15
 4/9 anonim ***** válasza:
Én pont ugyanilyen vagyok. 25/F
2017. jan. 13. 20:29
 5/9 anonim válasza:
Az igazi énedet, magadat adni a világ egyik legfontosabb dolga szerintem... és az egyik legjobb :) ha nem azt az embert mutatod aki nem te vagy, bele kényszerülsz egy adott szerpebe egy idő után nagyon fusztráló lesz és elveszik az egyéned. Az hogy te szeretsz egyedül lenni természetes és hogy van hogy senki ne szoljon hozzád azt meg ugyan úgy ahogy a hugodnak mindenki másnak is el kell fogadnia. Én a helyedben beszélnék a barátaiddal hogy te hogy érzed magad, lehet hogy mivel te is segítesz nekik mikor kell ők is fognak neked! :)
2017. jan. 14. 21:24
 6/9 anonim ***** válasza:

Én is hasonló vagyok mint te.

A legfontosabb, hogy fogadd el magad, hogy te ilyen vagy, így érzed jól magad. Nem számít más ember véleménye, egyszerűen fogadd el, hogy te kevés emberrel érzed jól magad és kevesebb embernek tudsz megnyílni, mert nem mindenkivel érzed azt, hogy egy hullámhosszon vagytok.

De hidd el, lesznek olyan emberek akik előtt meg tudsz majd nyílni, ők úgy fognak szeretni ahogy vagy. :) Csak ne görcsölj ezen, gondolj arra, hogy aki igazán meg akar téged ismerni, annak meg fogsz nyílni, és sokkal minőségibb lesz a kapcsolatotok, mert te megválogatod a barátaidat, akikkel tényleg jól érzed magad és akikkel hasonlóak vagytok. Csak bízz magadban, nincs veled semmi baj, te ilyen vagy, a megfelelő emberek pedig így fognak szeretni. :)

A legtöbb ember extrovertált, akik nem-igazán értik meg sajnos az introvertáltakat, akik ettől elnyomva érzik magukat, mintha az introvertáltabb emberek nem érnének annyit vagy "furcsák" lennének, csak mert másabb az életvitelük.

Olvasd el ezt a cikket, remélem ezzel neked is sikerül elfogadni magad.

[link]

Tényleg nincs veled semmi baj, te így vagy jó ahogy vagy, más emberekkel pedig ne törődj, nem szabad másokhoz hasonlítanod magad. Csak úgy élj ahogy neked jól esik, ne foglalkozz mással, csak a boldogságoddal. :)

2017. jan. 15. 23:15
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm nagyon aranyosak vagytok:)
2017. jan. 16. 18:44
 8/9 anonim válasza:
Én is ilyen vagyok,nehezen nyílok meg zárkózott vagyok,és félek az új dolgoktól, barátaim sincsenek. mások félénk,szégyenlôsnek tartanak,régen nem voltam ilyen és engem ez nagyon zavar. Elkezdtem egy pár napja a neten keresgélni hogy mi lehet a baj velem,miért vagyok ilyen és azt hiszem én is introvertált vagyok de ezzel lehet járni terápiára azt olvastam valahol ugyhogy most az a tervem hogy hamarosan felkeresek egy pszichiátert,és remélem hogy neki megtudok nyílni és ki derül hogy ténylegesen az vagyok e,és majd majd rendbehoz :(
2017. jan. 22. 21:21
 9/9 A kérdező kommentje:

Azzal hogy introvertált vagy nincsen semmi baj, nem kell "rendbehozni":)

Persze ha neked ez nem tetszik,társaságra vágysz és nem szereted a csendes életet akkor valószínű hogy nem vagy introvertált hanem valami gond van ami miatt nem tudsz megnyílni, azon viszont tényleg tud segíteni egy pszichológus.

De élj úgy ahogy szeretnél, ahogy neked jól esik, teljesen mindegy ha ez azt jelenti hogy zárkózottabb vagy:)

2017. jan. 23. 19:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!