Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan tudom továbbfejleszteni...

Hogyan tudom továbbfejleszteni a tiszteletet követelő kisugárzásom?

Figyelt kérdés

Azt tapasztaltam az évek alatt,ha tisztelettel beszélek az emberekkel,akkor az esetek többségében velem is úgy fognak,és még sem ,akkor az illető természete alapból goromba,és mással is olyan.

Nekem évekig voltak problémáim azzal,hogy folyamatosan a fejemre szarnak,és nem tudtam megjátszani maga.Fejlődnöm kellett.

Most kifogtam egy alkesz munkatársat közmunkán.Ő vele nem tudok mit kezdeni.

Úgy érzem kedvel engem az az asszony,és nem állandóan ilyen,még adja is a tanácsokat,hogyan tudjam még jobban képviselni mások mellett az érdekeimet,és be is jönnek a tanácsai jobban ,mint a pszihológusnak. Régen a gyerekkori elnyomás miatt sok gondom volt vele.Biztat arra is,hogy neki is pofázzak vissza nyugodtan..Sajnos rövid ideig én is ittam,és keményebb voltam tőle,de lettem.Ilyen áron ne legyek bátor.37 éves nő vagyok állítólag két gyerek után is vonzó,és látom miként néz ki az,aki iszik.

Én azt tapasztaltam,hogy senkit nem tudok rákényszeríteni a magatartása megváltoztatására,ha több kettőnél visszaszólok,de ritkán kerülök most már ilyen helyzetbe.A volt anyósom alapjáraton kritizálós betegesen.Elhanyagolt küllemű,a férfiakat nem szereti,és a viselkedésével kompenzál.Neki is visszaszóltam sokat,és olyan maradt.Gonosz természetű.Sőt tapasztalom,ha az illető alaptermészete goromba,akkor csak azért is képes úgy szólni.Lehet igazad van,mert lehet akkor kéne elgondolkodnom,ha mindenki ilyen velem,és bárhol,ahova megyek.Amikor utóbb voltam a pszihológusnál,nem látta már rajtam azt a bizalmatlanságot,amit korábban.

2016. dec. 21. 19:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Egy halk visszahúzódó embert alapjáraton jobban szeretnek bántani, visszaszólni neki. De ha valaki szemét, akkor azzal is szemét lesz, aki visszaszól neki, és ha nem halk és visszahúzódó. Tehát egy gonosz társaságban akkor se jár jobban az ember, ha ő is gonosz lesz. Ugyan úgy fogják bántani. Akkor jár az ember a legjobban, hogyha akár évtizedek múlásával sem veszi föl az undokabb munkatársai viselkedését. Hogyha úgy érzed, hogy vissza kell szólnod valakinek, akkor szólj vissza, ne legyél gyáva. De a viselkedésüket ne vedd át, te maradj rendes.
2016. dec. 22. 14:26
 2/7 A kérdező kommentje:

[link]

Akkor nem is olyan súlyos a helyzetem.

2016. dec. 22. 20:16
 3/7 anonim ***** válasza:
Köszönöm a privát üzeneted, de mivel tanulságos dolgokat írtál, amire szívesen reagálnék itt a fórumon (hogy mások is elolvashassák), ezért ha nem zavar, kimásolnám ide a privát üzeneteid.
2016. dec. 23. 23:35
 4/7 anonim ***** válasza:

"Nekem megmondta a pszihiáter is a szemebe,hogy az alaptermészetemből adódóan nem leszek sose egy erős jellem."

Az, hogy egy ember jelleme erős, az azt jelenti, hogy tisztességes. Ha valaki gyenge jellem, akkor tisztességtelen. Vigyázz, nehogy azt mond másnak, hogy nem vagy erős ellem, mert azzal azt mondod, hogy tisztességtelen vagy. És gondolom nem vagy az, csak rosszul fogalmaztál.

"Alapjáraton nem vagyok veszekedős,és az anyám ,meg domináns,lehúzó,zsarnok,aki azt erősíti nem vagyok talpraesett."

Mond neki, hogy pont azért vagy ilyen, mert ő meg olyan volt veled, mint ahogy leírtad.

"A volt anyósom,meg élettársam volt szurka piszka.Ugyanúgy azok voltak,ha visszaszóltam nekik."

Hát igen, gondolom akkor még nem volt ilyen, amikor össze akar jönni veled. Csak miután már összejöttetek. Ezért kell megfigyelni, hogy ha valaki másokkal is erőszakos, akkor adott esetben veled is az lesz.

"Gyerekkoromban voltam egy olyan közegben 5 évig ,ahol az osztály zöme alapból agresszív volt,és a tanár mindig nekik falazott.Nekik nem mertem visszaszólni,mert akkor rá tudtak kényszeríteni ,hogy beszari legyek.Ha egy fokkal hangosabban szóltam,egyből jött a csoportos ordítozás,ha visszaszóltam,még jobb volt, ha rájuk hagytam.Végül mindent kitudtak belőlem szedni,és bármit erőszakosan elkérni,mert nem mertem határozottan fellépni.Akkori tanárom szerint provokáltam őket,mert nem beszélek velük szépen(visszaszólok)."

Mivel felnőtt vagy, gondolom ez még a kommunizmusban (vagy szocializmusban, tök mindegy) történt. Vagy legalábbis az ahhoz közeli időszakban. Érdekes, hogy mindenki mennyire oda van azért az időszakért, mikor a tanárok kb. ugyanígy álltak hozzá mindenkihez. A legtöbb tanár egyáltalán nem problémázott azon, ha a gyerek rossz, szigorú a tananyaggal, aztán úgy viselkedhet a gyerek ahogy akar. És még ők mondják, hogy nagy volt a a szigor... Ja, talán a tanárok keményebben visszavághattad a diákoknak, a diákokat akkor sem nevelte senki. Undorító volt a tanárod. Fel kéne jelenteni, és börtönbe csukni.

"Mivel semmi segítséget nem kaptam ,azt tanították,hogy velem mindent lehet.A dokim utólag ,,gratulált,, a volt iskolámnak.Életem legnagyobb tévedése volt.Sokáig el is hittem,hogy ez jár nekem.30 éves koromban próbáltam elkezdeni fejlődni.Komoly atrocitásaim nem voltak 10 éve.Azt megfigyeltem,hogy sokat számít,ha tartok mindenkivel szemkontaktust."

Ez jó. Sajnos nekem ez a szemkontaktus dolog nem jön be. Férfi létemre, hogyha egy nőre ránézek, akkor vagy félreérti, és azt hiszi akarok tőle valamit, ha meg egy férfira, akkor még ő néz rám csúnyán. Én nem is értem az embereket komolyan. Amúgy ugye tudod, hogy ha összejössz valakivel, akkor az akkori korosztályodbelivel jössz össze, akik szemétkedtek veled? És ez más suliban sem lett volna máshogy. A legtöbb iskola ilyen volt, valószínű máshol is bántottak volna. A gyerekeknek nem vagy szimpatikus, és akkor beszoptad, így jártál, a tanárok is leszarták. Sőt, még te voltál a rossz, amiért jó vagy, fel sem fogták, hogy rossznak, gonosznak lenni pont az, amit ők cselekszenek. A kommunizmus jól szétcseszte ezt a társadalmat. A sok bakancsos fültágítós terrorizáló punk hülyegyerekek meg még azt akarják, hogy újra olyan korban éljünk.

"Új párkapcsolatot,meg nem merek kezdeni e miatt."

Nem is kell. A mai tizenéves rib*@*ncokkal normálisabb párkapcsolatot lehet létesíteni, mint a kommunizmusban felnőtt 40-es elcseszett idegrendszerű morcos férfiakkal.

"A leírtak alapján te látsz bennem változást?"

Nem tudom.

2016. dec. 24. 14:39
 5/7 anonim ***** válasza:

"Abban az időben ne szerették,ha valaki csendesebb,meg lenézték a mentális problémákkal küszködőket."

Nem lenézték, hanem őt nyilvánították rossznak, amiért nem beszélget folyamatosan másokkal, és nem jár a pofája megállás nélkül. Hiába a kommunizmus egy ocsmány időszak volt, talán a legrosszabb Magyarország történetében.

"Az előző munkahelyemen volt aki azt mondta(exem),hogy úgy viselkedek mint,ha valaki elő írná nekem csöndbe legyek,meg mint ha mindenről nyilatkoznom kéne.Pedig a kutya nem volt velem erőszakos."

Ez nem ettől függ. Nem attól lesz csendes valaki, ha erőszakosak vele. Akkor pont hogy ő is vissza támad (lásd: te magad). Attól lesz valaki csendes, hogy olyan fajta. Ezen nincs mit változtatni, ez van! Nem írja elő azt se senki, hogy egyfolytában pofázz! Ha a párodat idegesíti, hogy nem beszélsz vele folyamat a munkahelyen, akkor ez van, keressen magának egy lepcsesszájú pics@t. Gondolom azt is tette (és gondolom ő akart szakítani veled). Hiába, a párod sem volt különb, mint azok a diákok, akik bántottak téged gyerek korodban. Ezért kell olyat választani, akiről tudod, hogy már régebben is különb volt. Kutyából nem lesz szalonna. Aki szeret beszélni, az felnőtt korában is szeret majd beszélni, és nem fog úgy hozzáállni a csendesebb párjához, mint máshoz.

2016. dec. 24. 15:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Megkérlek ne írj többet privátban, mert nem akarok rá válaszolgatni. De nem akarlak megbántani sem, hogy nem válaszolok valamelyik üzenetedre, úgyhogy megkérlek ne írj többet. Köszönöm.

Boldog karácsonyt.

2016. dec. 24. 15:53
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem sértesz meg.Boldog Karácsonyt!!
2016. dec. 24. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!